Σεμινάρια

Δωρεάν Σεμινάριο Μαθημάτων Οικονομίας για γυναίκες επιχειρηματίες από την Επιτροπή Γυναικείας Επιχειρηματικότητας του Επιμελητηρίου Λάρισας

Η Επιτροπή Γυναικείας Επιχειρηματικότητας (ΕΓΕΕΛ) του Επιμελητηρίου Λάρισας και το Επιμελητήριο Λάρισας διοργανώνουν πρόγραμμα επιμόρφωσης στο χρηματοοικονομικό αλφαβητισμό.
Το πρόγραμμα προσφέρεται εντελώς δωρεάν σε γυναίκες επιχειρηματίες, οι οποίες, μέσα από τρία δίωρα διαδικτυακά σεμινάρια θα αποκτήσουν γνώσεις, δεξιότητες και εργαλεία τα οποία θα τις βοηθήσουν να παίρνουν τις πιο κατάλληλες οικονομικές αποφάσεις για αυτές και την επιχείρησή τους.
Η θεματολογία θα καλύψει ζητήματα όπως:
• Ποιος είναι ο πιο εύκολος τρόπος να φτιάξω έναν προϋπολογισμό;
• Πώς αξιολογώ τον προϋπολογισμό μου και παρακολουθώ τη συνέπειά μου σε σχέση με αυτό;
• Έχει νόημα να αποπληρώσω πρώτα τα χρέη μου και μετά να αποταμιεύσω ή το αντίστροφο;
• Τι μπορώ να κάνω αν έχω φτάσει σε σημείο απελπισίας με τα χρέη μου;
• Πώς μπορώ να αποταμιεύσω όταν πληρώνομαι τόσο λίγο;
• Πώς θα βρω τις κατάλληλες πρώτες επενδύσεις για μένα;
• Τι πρέπει να γνωρίζω για τα κληρονομικά θέματα;
Επιπλέον οι συμμετέχουσες που θα επιλεχθούν, θα αποκτήσουν επίσης πρόσβαση σε έναν λεπτομερή οδηγό χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού, ο οποίος θα εμπλουτίσει ακόμα περισσότερο τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους αναφορικά με τις βασικές αρχές της Οικονομικής Επιστήμης.
Τα σεμινάρια θα πραγματοποιήσουν οι απόφοιτες του προγράμματος επιμόρφωσης εκπαιδευτριών «Μαθήματα Οικονομίας» που υλοποιήθηκε το 2020 από τον οργανισμό Women on Top στο πλαίσιο του προγράμματος Active Citizens Fund:
-Καλλιόπη Τζήκα Γ.Γ Επιμελητηρίου Λάρισας & Πρόεδρος ΕΓΕΕΛ – Ασφαλιστικός Πράκτορας.
-Όλγα Τσιούρβα Περιφερειακή Διευθύντρια ΟΑΕΔ
-Ελένη Ματράκη Δικηγόρος και Business, Executive & Life Coach
Οι ενδιαφερόμενες θα πρέπει να συμπληρώσουν έως τις 22 Φεβρουαρίου 2021 την αίτηση συμμετοχής που υπάρχει στο https://forms.gle/ap1kiT4XYwXUFhWSA

 

. Η αίτηση συμμετοχής υποβάλλεται, αποκλειστικά και μόνο, συμπληρώνοντας τη φόρμα που υπάρχει στον παραπάνω υπερσύνδεσμο (αιτήσεις που θα αποσταλούν με e-mail δεν θα γίνονται δεκτές). Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι εντελώς δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Με την ολοκλήρωση των μαθημάτων, θα δοθεί στις συμμετέχουσες Βεβαίωση Παρακολούθησης, από το Επιμελητήριο Λάρισας.
 
Περισσότερα
Back to top button
Μένουμε ασφαλείς, ακούμε τους ειδικούς και ενημερωνόμαστε για ό,τι αφορά την επιχείρησή μας από το Επιμελητήριο Λάρισας!Όλα τα νέα
+