Δελτία τύπου

Δελτίο Τύπου: Γενική Συνέλευση της Κ.Ε.Ε.Ε. στην Χίο

Πραγματοποιήθηκε, την Παρασκευή 9 και το Σάββατο 10 Νοεμβρίου στη Χίο, η γενική συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, μετά από σχετικό αίτημα του προέδρου του Επιμελητηρίου Χίου, κ. Παντελή Λεγάτου, και με αφορμή τον εορτασμό των 100 χρόνων του επιμελητηρίου.Από το Επιμελητήριο Λάρισας συμμετείχαν στις εργασίες της συνέλευσης ο Πρόεδρος κ. Γιαννακόπουλος Σωτήριος, ο Οικονομικός Επόπτης κ. Οικονόμου Δημήτριος, η Γ. Γραμματέας κα Τζήκα Καλλιόπη και οι Διοικητικοί Σύμβουλοι κ. Τάσος Χελιδώνης , κ. Γιάννης Τόλιου και κ. Μωυσής Μανουάχ, όπως επίσης και η Διευθύντρια του Επιμελητηρίου κα Κατερίνα Τσολάκη.

Στη συνέλευση απηύθυναν χαιρετισμό ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Καταναλωτή, κ. Δημήτρης Αυλωνίτης, ο δήμαρχος Χίου κ. Μανώλης Βουρνούς, οι βουλευτές Χίου του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης, και της Νέας Δημοκρατίας, κ. Νότης Μηταράκης, η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, κ. Χριστιάνα Καλογήρου, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Ναυτιλίας, κ. Διονύσιος Τεμπονέρας κ.ά.

Αναλυτικότερα, ο Κωνσταντίνος Μίχαλος πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος στην ομιλία του αναφέρθηκε στην προοπτική των επιχειρήσεων μετά την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια καθώς και στη μεταναστευτική πολιτική.

Ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Καταναλωτή, κ. Δημήτρης Αυλωνίτης τόνισε τη συνεργασία του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης με τον επιμελητηριακό κόσμο και σημείωσε ότι τα επιμελητήρια αναδιαρθρώνονται με την ενίσχυση της στελέχωσής τους σε προσωπικό για την καλύτερη και πιο αποτελεσματική απόδοσή τους στην αναβάθμιση της αγοράς και του επιχειρηματικού κόσμου, με έμφαση στη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Ο Δήμαρχος Χίου κ. Μανώλης Βουρνούς αναφέρθηκε στο μεταναστευτικό και την αναγκαιότητα να επανέλθει το νησί της Χίου στην κανονικότητα, ενώ τόνισε ότι για να επιτευχθεί η ανάπτυξη είναι αναγκαίες οι κρατικές επενδύσεις, όπως για παράδειγμα η επέκταση του αεροδιαδρόμου του αεροδρομίου της Χίου.

Ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης υπογράμμισε ότι η δεκαετής κρίση έχει αφήσει πληγές, περισσότερο στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, που όμως σταδιακά και συλλογικά κλείνουν, καθώς η χώρα έχει εισέλθει σε φάση οικονομικής ανάπτυξης.

Ο βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας κ. Νότης Μηταράκης εντόπισε την ανάγκη χαμηλότερης φορολογίας για τις επιχειρήσεις, στη σημασία παραγωγής ευκαιριών προόδου και ευημερίας, στη δημιουργία παιδείας που να παρακολουθεί την οικονομία, στη μεταναστευτική κρίση, καθώς και στην ανάγκη ενίσχυσης της τοπικής οικονομίας στηριζόμενοι στην ναυτιλία, στον τουρισμό, στην πρωτογενή παραγωγή και στην καινοτομία.

Η περιφερειάρχης Β. Αιγαίου κ. Χριστιάνα Καλογήρου αναφέρθηκε στην άμεση ανάγκη αποσυμφόρησης των νησιών από το πλήθος των μεταναστών και τόνισε ότι για την ανάκαμψη της αγοράς είναι απαραίτητες η εξωστρέφεια και η ευελιξία.

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Ναυτιλίας κ. Διονύσιος Τεμπονέρας υπογράμμισε την καθημερινή μάχη που δίνεται από το Λιμενικό Σώμα στο Αιγαίο, προβάλλοντας τη σπουδαία και αναντικατάστατη δράση του, ενώ αναφέρθηκε στη σημασία των συντονισμένων προσπαθειών για ακόμα μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χίου κ. Παντελής Λεγάτος μίλησε για τις δυσκολίες και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τοπικές επιχειρήσεις, λέγοντας ότι αφενός το μεταναστευτικό πρόβλημα που δυσκολεύει την προσέλκυση τουριστών, αφετέρου το βάρος που δίνεται από τη χώρα σε αυτό το πρόβλημα, δυσκολεύουν κατά πολύ την επιχειρηματική άνοδο του νησιού. Ακόμη ο κ. Λεγάτος αναφέρθηκε στην ανάγκη επέκτασης του αεροδρομίου της Χίου, ενός έργου το οποίο θα συμβάλλει σημαντικά στην τοπική ανάπτυξη τόσο κατά τη διάρκεια της κατασκευής του όσο και με τη λειτουργία του.

Η κεντρική εορταστική εκδήλωση για τα 100 χρονια πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 10/11/18, στο αμφιθέατρο «Γιάννης Καράλης» του Πανεπιστήμιου Αιγαίου, όπου βραβεύτηκε ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ, κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, και πρώην πρόεδροι του Επιμελητήριου Χίου. Στην τελετή αυτή απηύθηνε δυο λόγια ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας κ. Γιαννακόπουλος Σωτήριος, ο οποίος ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Χίουκ. Λεγάτο για την άψογη φιλοξενία

genikh-suneleush-xio

genikh-suneleush-xio

genikh-suneleush-xio

Περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button
Μένουμε ασφαλείς, ακούμε τους ειδικούς και ενημερωνόμαστε για ό,τι αφορά την επιχείρησή μας από το Επιμελητήριο Λάρισας!Όλα τα νέα
+