Ημερίδες / Εκδηλώσεις

Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας του Επιμελητηρίου Λάρισας

Διαδικτυακή αυτή τη φορά, πλην όμως επίσημη όπως κάθε χρονιά, η φετινή εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Επιμελητηρίου Λάρισας, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ την περασμένης Πέμπτης με εκλεκτούς προσκεκλημένου, κυβερνητικές εξαγγελίες και βραβεύσεις επιχειρήσεων.

«Οι επιχειρηματίες τη χρονιά που πέρασε αντιμετώπισαν μια ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση και είναι σημαντικό να βρεθούν άμεσα λύσεις για να ορθοποδήσουν», τόνισε στην εναρκτήρια ομιλία του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σωτήρης Γιαννακόπουλος.

«Η διοίκηση του Επιμελητήριου μας» συνέχισε «διεκδίκησε από την αρχή της κρίσης, την άμεση στήριξη από την κυβέρνηση και εκθέσαμε τον προβληματισμό μας για την ανάπτυξη. Τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση ήταν προς τη σωστή κατεύθυνση αλλά δεν φτάνουν. Οι επιχειρηματίες θέλουμε να μην είναι επιστρεπτέα η προκαταβολή, ώστε να είναι ουσιαστική η στήριξη των επιχειρήσεων. Χρειάζεται επίσης να επιδειχθεί αλληλεγγύη από την πλευρά της κοινωνίας στις επιχειρήσεις: να στηρίξουμε δηλαδή ο ένας τον άλλον, οι επιχειρήσεις μας να έχουν τη στήριξη της γειτονιάς.

Εμείς ως επιμελητήριο ετοιμάζουμε ένα πρόγραμμα για τόνωση της τοπικής επιχειρηματικότητας. Θα παρέχουμε επίσης στήριξη σε επιχειρήσεις, με μια πλατφόρμα σε θεσσαλικό επίπεδο. Θεωρώ αναγκαίο ωστόσο να προσαρμοστούμε στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται στην αγορά και να εκμεταλλευτούμε τις δυνατότητες που δίνει η τεχνολογία. Θα πρέπει όλοι πλέον να έχουμε ηλεκτρονικό κατάστημα». Κλείνοντας, ο κ. Γιαννακόπουλος δεν παρέλειψε να συγχαρεί το υγειονομικό προσωπικό της χώρας για τις προσπάθειες που καταβάλει για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Στήριξη από την κυβέρνηση
Τις τρεις επόμενες σημαντικές κινήσεις της κυβέρνησης για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων λόγω πανδημίας, προανήγγειλε ο αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκος Παπαθανάσης δηλώνοντας πρόθυμος να ανταποκριθεί σε πρόσκληση της διοίκησης του Επιμελητηρίου ώστε να συζητήσει από κοντά λύσεις για την ενίσχυση του επιχειρείν.

Ο κ. Παπαθανάσης ανακοίνωσε ότι έρχεται για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις ένα νέο δανειοδοτικό πρόγραμμα με υψηλή εγγύηση του ελληνικού δημοσίου. Θα ακολουθήσει ένα δεύτερο πρόγραμμα που θα καλύψει τους τόκους των δανείων για τρεις μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο Μάρτιο, ενώ παράλληλα ετοιμάζεται το πρόγραμμα «γέφυρα».

Υπογράμμισε επίσης, πως η κυβέρνηση θα συνεχίσει για όσο χρειάζεται να στηρίζει με πλέγμα μέτρων την πραγματική οικονομία ώστε «αφενός να μην έχουμε απώλεια θέσεων εργασίας, αλλά και όσες χάσουμε να τις ανακτήσουμε πολύ γρήγορα». Πρόσθεσε πως «στο τέλος θα γίνει ένας απολογισμός και ανάλογα με τις απώλειες του κάθε κλάδου θα υπάρχει και η στήριξη».
Χαιρετισμούς στην εκδήλωση απηύθυναν ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος Κώστας Μίχαλος, ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Γιώργος Καρανίκας, ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης, οι δήμαρχοι Αγιάς Αντ. Γκουντάρας, Τυρνάβου Ιωαν. Κόκκουρας, Φαρσάλων Μάκης Εσκίογλου, Τεμπών Γεωρ. Μανώλης και οι βουλευτές Στέλλα Μπίζιου της Ν.Δ., Βασ. Κόκκαλης του ΣΥΡΙΖΑ και Ευαγγελία Λιακούλη του ΚΙΝΑΛ, ενώ την πίτα ευλόγησε ο σεβ. Μητροπολίτης Λαρίσης & Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος ο οποίος απηύθυνε ευχές για ένα καλύτερο επιχειρηματικά νέο έτος.

Βραβεύσεις

Για δεύτερη χρονιά φέτος, η διοίκηση του Επιμελητηρίου βράβευσε τοπικές επιχειρήσεις για τις επιδόσεις τους στο επιχειρείν. Ωστόσο, αυτή τη φορά επέλεξε να βραβεύσει στα πρόσωπα των διευθυντών των ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού και του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας Επαμ. Ζακινθυνού και Απ. Κομνού όλο το υγειονομικό προσωπικό της περιοχής, που, όπως τόνισε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σωτ. Γιαννακόπουλος «υπερέβαλλε εαυτόν, δουλεύοντας με αυταπάρνηση νυχθημερόν υπέρ της υγείας όλων μας».
Βραβεύθηκε επίσης ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός για την προσφορά του στην επιχειρηματικότητα, ο οποίος στην σύντομη ομιλία του αναφέρθηκε «στο ολοκληρωμένο σχέδιο και τα προγράμματα της Περιφέρειας για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας» και τόνισε ότι «είναι ιδιαίτερη τιμή να σε βραβεύουν άνθρωποι που παράγουν και δημιουργούν προστιθέμενη περιφερειακή αξία».

Ακολούθησε η βράβευση των επιχειρήσεων:
1. ΟΜΙΛΟΣ ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ ΕΝΕΡΓΕΙΑ: το βραβείο παρέλαβε ο κος. Γιώργος Καντώνιας, Αντιπρόεδρος Ομίλου Βιοκαρπέτ
2. BRUNO COFFEE STORES: το βραβείο παρέλαβε ο κος. Νίκος Παπαλέξης, Υπεύθυνος marketing και ανάπτυξης
3. ALFA WOOD GROUP: το βραβείο παρέλαβε ο κος. Γιώργος Αδαμόπουλος, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος
4. ProGnosis Biotech SA: το βραβείο παρέλαβαν οι κ.κ Αντώνιος Νταντάσιος, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος και Γιώργος Παπαδημητρίου, Αντιπρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος
5. LARISA FACE COVER AE: το βραβείο παρέλαβε ο κος. Άγγελος Τσερέπας, Assistant Manager
6. ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΤΥΡΝΑΒΟΥ Α.Ε.: το βραβείο παρέλαβε ο κος. Θάνος Σανίδας, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος
7. ΛΑΜΠΡΟΥΛΗΣ ΑΒΕ: το βραβείο παρέλαβε ο κος. Γιάννης Κων. Λαμπρούλης, Διευθύνων Σύμβουλος
8. ΖΥΘΟΠΟΙΪΑ ΠΗΝΕΙΟΥ: το βραβείο παρέλαβε ο κος. Γιώργος Πέτρου, Διευθύνων Σύμβουλος
Τις τιμητικές πλακέτες στους επιχειρηματίες οι οποίοι ευχαρίστησαν σε σύντομες ομιλίες τους τη διοίκηση του Επιμελητηρίου παρέδωσαν ο πρόεδρος Σωτ. Γιαννακόπουλος, ο αντιπρόεδρος Δημ. Παπαλέξης, η γεν. γραμματέας Καλλιόπη Τζήκα και ο υπεύθυνος Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων Γιώργος Τσαπλές.

Περισσότερα
Back to top button
Μένουμε ασφαλείς, ακούμε τους ειδικούς και ενημερωνόμαστε για ό,τι αφορά την επιχείρησή μας από το Επιμελητήριο Λάρισας!Όλα τα νέα
+