Νέα / Ανακοινώσεις

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. – ΚΑΘΟΛΙΚΗ Η ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΜΑΣΚΑΣ – ΑΣΠΙΔΑΣ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Εφιστούμε την προσοχή σε όλους τους συνάδελφους για την χρήση της μάσκας ή της ασπίδας προσώπου η οποία είναι υποχρεωτική σε όλες τις ειδικότητες της επιχείρησης. Σύμφωνα με την απόφαση Δ1/ Γ/Γ.Π. οικ. 47265, ορίζει τα εξής γύρω από την ασπίδα προσώπου:

Επιτρέπεται η χρησιμοποίηση της ασπίδας αντί μάσκας με τις παρακάτω προδιαγραφές:

Η ασπίδα πρέπει να καλύπτει το πρόσωπο και τα πλευρικά μέρη του προσώπου και το μήκος να καλύπτει ελαφρώς και το λαιμό. Γι αυτό και η στήριξη της πρέπει να είναι στο κεφάλι.

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ασπίδες που καλύπτουν μερικώς το πρόσωπο ή μόνο το στόμα και τη μύτη απαγορεύεται να χρησιμοποιηθούν γιατί δεν προσφέρουν προστασία ούτε στον χρήστη, ούτε σε άλλο άτομο. Συνδυασμός ασπίδας και μάσκας δεν ενδείκνυται, διότι χρησιμοποιείται συνήθως από επαγγελματίες υγείας. Χρήζει ιδιαίτερης προσοχής η ασπίδα να μην αφήνεται πάνω στα τραπέζια – πάγκους ή σε άλλα κοινόχρηστα αντικείμενα. Η χρησιμοποίησή της θα γίνεται μόνο από τον ίδιο επαγγελματία και όχι από άλλον.

ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΟΔΗΓΙΕΣ για την προστασία μας:

  •  Πλένουμε επιμελώς τα χέρια μας με νερό και σαπούνι ή αντισηπτικό υγρό
  •  Κρατάμε τις προβλεπόμενες αποστάσεις
  •  Σε περίπτωση φτερνίσματος καλύψτε το στόμα και τη μύτη με την εσωτερική
    πλευρά του αγκώνα ή με χαρτομάντιλο
    .
Περισσότερα
Back to top button
Μένουμε ασφαλείς, ακούμε τους ειδικούς και ενημερωνόμαστε για ό,τι αφορά την επιχείρησή μας από το Επιμελητήριο Λάρισας!Όλα τα νέα
+