Νέα / Ανακοινώσεις

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

Συνάντηση είχαν χθες, Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019, στο Επιμελητήριο Λάρισας, ο Πρόεδρος Σωτήρης Γιαννακόπουλος και η Διοίκηση του Επιμελητηρίου με τον υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης τον κ. Τάσο Πετρόπουλο, ο οποίος ήταν συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Γεωργίας κ. Βασίλη Κόκκαλη και τον βουλευτή Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παπαδόπουλο.

Είχαν μια διεξοδική συζήτηση με τη Διοίκηση του Επιμελητηρίου για όλα τα θέματα που αφορούν το χαρτοφυλάκιο τους. «Μειώνουμε δραστικά τα βάρη του παρελθόντος και στηρίζουμε τους ασφαλισμένους, τους συνταξιούχους, αλλά και τις επιχειρήσεις που επιβαρύνθηκαν στα χρόνια των μνημονίων».

Το μέτρο για την ένταξη των επιχειρήσεων στις 120 δόσεις για οφειλές στην εφορία αναμένεται να ψηφιστεί αύριο.

Όσον αφορά ειδικότερα τις ελαφρύνσεις της νέας ρύθμισης περιλαμβάνουν εκπτώσεις έως και 85% στις προσαυξήσεις για οφειλές ελεύθερων επαγγελματικών και επιστημόνων, έως 100% στις προσαυξήσεις για οφειλές αγροτών, έως 54% στην κύρια οφειλή μετά τον επανυπολογισμό των οφειλών από 1/1/2002 έως 31/12/2016 με βάση την ελάχιστη εισφορά των 158 ευρώ στον ΕΦΚΑ και ως 69% μείωση στη συνολική οφειλή.

Αξίζει να σημειωθεί τέλος ότι η υποβολή αιτήσεων για την ένταξη στο μέτρο των 120 δόσεων λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου του 2019.

greek-food-show

Περισσότερα
Back to top button
Μένουμε ασφαλείς, ακούμε τους ειδικούς και ενημερωνόμαστε για ό,τι αφορά την επιχείρησή μας από το Επιμελητήριο Λάρισας!Όλα τα νέα
+