Εκθέσεις

1st Thessaly Wine Festival – ΕΣΥΝΕ Θεσσαλίας

Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Νέων Επιχειρηματιών (ΕΣΥΝΕ) Θεσσαλίας διοργανώνει το 1ο Φεστιβάλ Θεσσαλικού Οίνου (1st Thessaly Wine Festival) το Σάββατο 24 Μαρτίου 2018 στο Ξενοδοχείο Divani Palace στη Λάρισα.

Το Φεστιβάλ βρίσκεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του Υπουργείου Τουρισμού και της Περιφέρειας Θεσσαλίας και υπό την επιστημονική αιγίδα της Ένωσης Ελλήνων Οινολόγων.

Συνδιοργανωτές είναι τα Επιμελητήρια Καρδίτσας, Λάρισας, Μαγνησίας και Τρικάλων.

Την εκδήλωση στηρίζει ο Δήμος Λάρισας, ο ΟΕΣΥΝΕ, ο ΣΘΕΒ (Σύλλογος Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών) καθώς και το Δίκτυο Οινοποιών Θεσσαλίας.

Παραγωγοί από τους 4 νομούς της Θεσσαλίας θα δώσουν το παρόν και θα μας δώσουν τη δυνατότητα να γνωρίσουμε και να δοκιμάσουμε τα κρασιά τους καθώς και να συζητήσουμε και να ανακαλύψουμε τον πλούτο της Αμπελουργικής Θεσσαλίας.

Στο χώρο του Φεστιβάλ, θα πραγματοποιηθούν παράλληλες εκδηλώσεις, όπως εξειδικευμένα workshops, συνδυασμός κρασιών με τοπικά προϊόντα (τυριά και αλλαντικά, τα οποία γνωστοί σεφ θα ταιριάξουν με τις ανάλογες ποικιλίες κρασιών και σε συνδυασμό με άλλα τοπικά προϊόντα), καθώς και συνδυασμός κρασιών με σοκολάτες.

Έναρξη-Χαιρετισμοί: 10:00.
Λήξη: 20:00

Το πρόγραμμα των workshops:

Workshop 1: 12:00-12:30
“Εξερευνώντας τους θησαυρούς της θεσσαλικής γης: ποικιλίες και αμπελοτόπια στον πιο άγνωστο και ανερχόμενο ελληνικό αμπελώνα – Οινογευστική δοκιμή κρασιών από χαρακτηριστικές ποικιλίες της Θεσσαλίας”

Θάνος Καραθάνος
Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Οινολόγων, Ε.Συνεργάτης ΤΕΙ Θεσσαλίας

Workshop 2: 12:45-13:15
“Γαλλικές Ποικιλίες Σταφυλιών, στην Ελληνική Οινοποιία”

-Δρ. Αλέξανδρος Παπαχατζής
Καθηγητής Δενδροκομίας, Δν/της του Θεσμοθετημένου Εργαστηρίου “Δενδροκομικών & Εδαφικών Πόρων HortLab” του ΤΕΙ/Θεσσαλίας

-Αθηνά Παπαχατζή
Απόφοιτος Γαλλικής Φιλολογίας ΑΠΘ

Workshop 3: 13:30-14:30
Αναλυση των αντιοξειδωτικων στο κρασι με τη χρηση μιας καινοτομου συσκευης απο το τμημα Βιοχημειας-Βιοτεχνολογιας του ΠΘ

Κουρέτας Δημήτριος
Καθηγητής Φυσιολογίας Ζωικών οργανισμών – Τοξικολογίας

Workshop 4: 14:45-15:15
“ ΟΙΝΟΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ- ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ”

Θοδωρής Σδρούλιας
Δημοσιογράφος

Workshop 5: 15:30-16:00
“Ο Αντίκτυπος της Αειφόρου Ανάπτυξης στην Βιομηχανία της Θεσσαλικής Οινοποιίας”

Σπυρίδων Φράγκος
Υποψήφιος Διδάκτωρας, Μαθηματικός – Οικονομολόγος

Για περισσότερες πληροφορίες:
Site: www.thessalywinefestival.com/
E-mail: info@thessalywinefestival.com
Facebook page: 1st Thessaly Wine Festival

Περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button
Μένουμε ασφαλείς, ακούμε τους ειδικούς και ενημερωνόμαστε για ό,τι αφορά την επιχείρησή μας από το Επιμελητήριο Λάρισας!Όλα τα νέα
+