Παρουσιάσεις

Μαριαλένα Τσίρλη: Η πρώτη γυναίκα Γενική Γραμματέας του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου

Η Ελληνίδα νομικός ορκίστηκε στις 30 Νοεμβρίου και η θητεία της θα είναι πενταετής.

Θυμίζουμε ότι η Μαριαλένα Τσίρλη είναι απόφοιτος της Ελληνογαλλικής Σχολής των Ουρσουλινών και της Νομικής Σχολής Αθηνών, συνέχισε τις σπουδές της για τον μεταπτυχιακό και διδακτορικό της τίτλο στο Στρασβούργο και ξεκίνησε την σταδιοδρομία της ως νομικός στη Γραμματεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, ήδη από το 1994 και συνέχισε κατόπιν σε πολλές επιτελικές θέσεις. Η πλούσια ακαδημαϊκή και επαγγελματική διαδρομή της την οδήγησε στην ομόφωνη εκλογή της από την Ολομέλεια των σαράντα επτά δικαστών του ΕΔΔΑ.

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου έσπευσε να ευχηθεί στη Γενική Γραμματέα «καλή θητεία», αλλά και να τονίσει τη σημασία της ανάδειξης μίας γυναίκας σε αυτήν την υπεύθυνη θέση μετά από τόσα χρόνια ανδροκρατίας.

«Πρώτη γυναίκα Γενική Γραμματέας του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου η Μαριαλένα Τσίρλη. Η ομόφωνη εκλογή της από την Ολομέλεια του Δικαστηρίου τιμά τις Ελληνίδες και τη χώρα μας. Άλλη μία γυάλινη οροφή έσπασε. Καλή θητεία!», έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter η κυρία Σακελλαροπούλου.

Περισσότερα
Back to top button
Μένουμε ασφαλείς, ακούμε τους ειδικούς και ενημερωνόμαστε για ό,τι αφορά την επιχείρησή μας από το Επιμελητήριο Λάρισας!Όλα τα νέα
+