NewletterΗμερίδες / ΕκδηλώσειςΝέα / Ανακοινώσεις

Βραβεύσεις Επιχειρήσεων στην Κοπή Πίτας του Επιμελητηρίου Λάρισας

Τιμητική διάκριση σε 13 Λαρισινές επιχειρήσεις που σε χαλεπούς καιρούς διαγράφουν σημαντική πορεία στο χώρο του επιχειρείν, απένειμε χθες η διοίκηση του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λάρισας.

ΟΜΙΛΟΣ TEDRA

Ο όμιλος ελληνικών εταιριών TEDRA ειδικεύεται στην μελέτη, κατασκευή, λειτουργία και συντήρηση έργων, στην υψηλής τεχνολογίας διαχείριση – αξιοποίηση αποβλήτων και τη διαχείριση οργανικών και οργανοχημικών λιπασμάτων. Με περισσότερα από 30 έτη εμπειρίας στον κατασκευαστικό τομέα, ο όμιλος είναι δυναμικά αναπτυσσόμενος στην ελληνική και διεθνή αγορά, αναλαμβάνοντας εκατοντάδες έργα υψηλών προδιαγραφών, όπως κτιριακά, βιομηχανικά, βιολογικούς καθαρισμούς του Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα.

εστιάζει σε νέες αγορές παραγωγής ενέργειας, με υψηλές μορφές τεχνολογίας διαχείρισης αστικού και βιομηχανικού αποβλήτου. Η καθετοποιημένη στρατηγική λειτουργίας του ομίλου προσδίδει μια καινοτόμο επιχειρηματική δραστηριότητα με πρωτοπόρες εκφάνσεις.

Μέλη του ομίλου TEDRA αποτελούν οι εταιρίες FERTECH PRODUCTION και FERTILIS TRADE που συντελούν στην οραματική πορεία ανάπτυξης ενός οργανισμού, που σκοπό του έχει να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στη διεθνή αγορά.

ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΟΣ ΣΥΝ/ΣΜΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Ο Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Τυρνάβου ιδρύθηκε το 1961 από τους αμπελουργούς της επαρχίας Τυρνάβου με σκοπό την αξιοποίηση του πλούσιου δυναμικού της σταφυλικής παραγωγής της περιοχής με την παραγωγή και εμφιάλωση οίνων.

Σήμερα ο Συνεταιρισμός έχει 466 μέλη αμπελουργούς της ευρύτερης περιοχής Τυρνάβου.

Το σύνολο των αμπελιών που καλλιεργούν τα μέλη είναι 8.259 στρέμματα οινοποιησήμων σταφυλιών. Οι ποσότητες των σταφυλιών που επεξεργάζεται κάθε χρόνο το οινοποιείο είναι από 10-13 χιλιάδες τόνους. Τα προϊόντα που παράγονται από την επεξεργασία αυτή είναι περίπου: 6.000 τόνοι κρασιά, 400 τόνοι τσίπουρο και ούζο καθώς και 100-200 τόνοι συμπυκνωμένα και ανακαθαρισμένα συμπυκνωμένα γλεύκη.

Τα προϊόντα του συνεταιρισμού πωλούνται σε όλη σχεδόν την Ελλάδα ενώ μια ποσότητα εξάγεται (κύρια στην Αυστραλία). Οι μόνιμοι εργαζόμενοι στο οινοποιείο είναι 65 άτομα (11 πτυχιούχοι), ενώ στην περίοδο του τρύγου απασχολούνται άλλοι 40 έκτακτοι.

Τα προϊόντα του συνεταιρισμού κυκλοφορούν σε πάνω από 60 ετικέτες, ούζο, τσίπουρο και κρασί.

Οι εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού εκτείνονται σε μια επιφάνεια 50.000 τ.μ, ενώ η δυνατότητα σε αποθηκευτικό χώρο δεξαμενών είναι 130.000 εκατόλιτρα.

ΒΕΡΜΙΟΝ ΑΤΕΕ

Ο όμιλος ΒΕΡΜΙΟΝ ΑΤΕΕ δραστηριοποιείται στο χώρο των μελετών –κατασκευών από το 1977.Είναι όμως το 1998 η χρονιά που μετονομάζεται σε ΒΕΡΜΙΟΝ ΑΤΕΕ εξαγοράζοντας το ομώνυμο συγκρότημά έτοιμου σκυροδέματος και ενσωματώνοντας σε αυτό όλη την κατασκευαστική δραστηριότητά της.

Ακολούθησε μια επιτυχημένη διαδρομή ετών σε πολλά έργα τόσο δημόσια όσο και ιδιωτικά, παράλληλα με τις επενδύσεις της εταιρίας σε ακίνητα. Σήμερα η εταιρία επεκτείνει τη δραστηριότητά της  σε όλο το φάσμα των κατασκευών από κοινά οικοδομικά έργα μέχρι σε πιο εξειδικευμένα τεχνικά έργα σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Β. ΚΑΣΙΔΗΣ ΑΕ

Από το 1885, με τη δημιουργία του πρώτου παραδοσιακού κρεοπωλείου στο Ζάρκο Τρικάλων, μέχρι και σήμερα το όνομα ΚΑΣΙΔΗΣ έχει ταυτιστεί με το εκλεκτό και ποιοτικό κρέας.

Συνεχίζοντας τη μακρόχρονη οικογενειακή παράδοση, η ΚΑΣΙΔΗΣ ΑΕ εξελίχθηκε σήμερα σε μια υπερσύγχρονη μονάδα παραγωγής, επεξεργασίας και εμπορίας κρέατος με έδρα τον Τύρναβο Λάρισας που πληροί τις πιο απαιτητικές προδιαγραφές υγιεινής και ασφάλειας και απασχολεί περισσότερα από 300 άτομα μόνιμο προσωπικό.

DOS – COSMETICS

Η Πρώτη Ελληνική Εταιρεία Φυσικών Καλλυντικών Παγκοσμίως Βραβευμένη.

Η αποτελεσματικότητα των προϊόντων με τα πιο φυσικά συστατικά είναι το ακαταμάχητο όπλο της.

Η DOS μετρά μόλις 3 χρόνια και κάτι. Ο σκοπός της δημιουργίας της ήταν η δραστηριοποίησή της εκτός ορίων  της πόλης, Μέχρι σήμερα οι πωλήσεις της γίνονται με έντονη δραστηριότητα στο εξωτερικό. Μερικές από τις χώρες είναι: Αραβικά Εμιράτα, Κίνα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Φινλανδία, Δανία, Ελβετία, Γερμανία και πρόσφατα η γειτονική μας Βουλγαρία.

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΠΑΛΗΑΡΟΥΤΑ ΙΕΡΑΤΙΚΑ ΑΜΦΙΑ

Η εταιρία δραστηριοποιείται στην παραγωγή Ιερατικών χρυσοκέντητων άμφιων.

Το εργαστήριο «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ» δημιουργήθηκε τον Μάιο του 2017 με σκοπό τον σχεδιασμό και την υλοποίηση μοναδικών ιερατικών ενδυμασιών.

Στόχος του να προσφέρει υψηλής ποιότητας Ιερατικά άμφια που θα αφήσουν μια κληρονομιά στον Ορθόδοξο Χριστιανισμό.

ΧΩΤΟΣ ΑΕΒΕ

Η οικογένεια Χώτος εδώ και τρεις γενιές, ασχολείται αποκλειστικά με την τυροκομία.

Την παράδοση ξεκίνησε στις αρχές του 20ου αιώνα, ο παππούς της οικογένειας, Γιώργος Χώτος, τελειοποιώντας τα μυστικά της παρασκευής της Φέτας και του Μανουριού, που τόσο καλά γνώριζαν οι κτηνοτρόφοι της ορεινής Σαμαρίνας.

Σήμερα, η Χώτος ΑBEΕ παραμένει πιστή στην παράδοση και συνδυάζει την εμπειρία και την τεχνογνωσία σχεδόν ενός αιώνα με εγκαταστάσεις τυροκομίας τελευταίας τεχνολογίας, προκειμένου να εξασφαλίσει την ανώτερη ποιότητα των προϊόντων της.

SONY DSC

Το ιδιόκτητο τυροκομείο της Χώτος βρίσκεται στο κέντρο παραγωγής της πρώτης ύλης, του γάλακτος, επιτυγχάνοντας έτσι το σωστό έλεγχο σε όλα τα στάδια της παραγωγής και της επεξεργασίας των τυριών. Με αφετηρία την αγάπη των ανθρώπων της Χώτος για νόστιμα και υγιεινά ελληνικά τυριά και με σεβασμό προς τον καταναλωτή, η εταιρία εξάγει τα προϊόντα της σε πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, στο Ντουμπάι, στο Καζακστάν και στη Σιγκαπούρη. Η Χώτος ΑΒΕΕ εφαρμόζει τα συστήματα πιστοποίησης ποιότητας ISO 22000, BRC, IFS, REG.(EU) και HALAL σε όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας. 

ΜΠΡΕΖΑΣ ΑΦΟΙ Ο.Ε.

Η εταιρία «ΑΦΟΙ ΑΝΔ. ΜΠΡΕΖΑ ΟΕ» ιδρύθηκε τον Μάιο του 1987 από τους Μπρέζα Βασίλειο και Δημήτριο του Ανδρέα. Ο όμιλος ΜΠΡΕΖΑΣ έχει ως δραστηριότητα Εμπόριο καφέ – Αντιπροσωπείες – Αποθήκη τροφίμων- Διανομές –Logistics.

Η συνεχόμενη ανοδική πορεία της είχε σαν αποτέλεσμα να αντιπροσωπεύσει στην περιοχή της Θεσσαλίας μεγάλα ονόματα όπως, ΠΡΟΚΤΕΡ & ΓΚΑΜΠΛ ΕΛΛΑΣ Μ.ΕΠ.Ε., ΦΡΗΣΛΑΝΤ ΕΛΛΑΣ ΑΕΒΕ, BICΒΙΟΛΕΞ ΑΕ, CHIPITAAE, COCACOLA , ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΙΚΙΖΑΣ ΑΒΕΕΤ, BDF (BEIRSDORFHELLASAE), KRAFT (MONDELEZΕΛΛΑΣ ΑΕ), BOLTONHELLASAEBE, ELBISCOAE

ΚΑΖΑΝΑΣ

Η Electronet Β.Κ. Καζάνα, η Νο1 εταιρεία σε πωλήσεις ηλεκτρικών συσκευών στην αγορά της Λάρισας, ιδρύθηκε το 1953 από τον Κώστα Καζάνα με την επωνυμία ΚΑΖΑΝΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ με έδρα το ιδιόκτητο κατάστημα 400 τ.μ. στη Λάρισα, το οποίο αποτέλεσε πρότυπο για τον κλάδο των ηλεκτρικών στη Λάρισα και ξεχώρισε αμέσως για τη φιλική εξυπηρέτηση  και την ανθρώπινη σχέση με τους πελάτες και το προσωπικό.

Το 2008 η εταιρεία  Β.Κ. Καζάνα μεταφέρθηκε σε υπερσύγχρονες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις 3 ορόφων και 5000 τ.μ. πίσω από τα ΚΤΕΛ Λάρισας υλοποιώντας το μεγαλύτερο υπερκατάστημα της Λάρισας.

Βραβευτήκαμε από τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών & Επιχειρήσεων Ηλεκτρικών Συσκευών (ΣΒΕΗΣ) με τον τίτλο του καλύτερου καταστήματος για το έτος 2009.

Βραβευτήκαμε από τον ΣΒΕΗΣ με το 1ο βραβείο για την οργάνωση και εμφάνιση του καταστήματος για το έτος 2010 και με τον τίτλο του καλύτερου καταστήματος για το έτος 2011.

ΒΑΡΑΣ TRAVER – ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

Το γραφείο BarasTravel ιδρύθηκε το 1998 από τον Χρήστο Μπαρά και σύντομα έγινε γνωστό για την άριστη εξυπηρέτηση που παρέχει στους πελάτες του και τις χαμηλές τιμές πακέτων διακοπών που προσφέρει.

διαθέτει ιδιόκτητα πολυτελή πούλμαν με έμπειρους οδηγούς για την άνετη και ασφαλή μετακίνησή σε όποιο προορισμό και αν επιλέξει κανείς.

Οργανώνει εκδρομές εσωτερικού – εξωτερικού, γαμήλιες εκδρομές, εκδρομές συλλόγων, σχολείων, κ.ά.

ΤΕΜΕΝΟΥΓΚΑΣ – ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΝΑΒΗΣ

Η εταιρεία Greekhempfarm ιδρύθηκε το 2010 με έδρα την Λάρισα. Εκτείνεται σε ένα αγρόκτημα έκτασης 20 εκταρίων. Περικλείεται από ένα συγκρότημα σύγχρονων θερμοκηπιακών εγκαταστάσεων και ένα σύγχρονο συσκευαστήριο αγροτικών προϊόντων.

Η καλλιέργεια της βιομηχανικής κάνναβης ξεκίνησε το 2015 το έτος που άλλαξε και η νομοθεσία περί κάνναβης στην Ελλάδα. Από τότε η εταιρία παράγει υλικά βιομηχανικής κάνναβης υψηλής ποιότητας υπό αυστηρούς Όρους βιολογικότητας.

Η διασφάλιση της ποιότητας των υλικών της βασίζεται στο επιστημονικό προσωπικό της εταιρείας, στις σύγχρονες εγκαταστάσεις καθώς και στο μεράκι των υπευθύνων. Σημαντικό μέρος κατέχει η διασφάλιση ποιότητας μέσω των ολοκληρωμένων Συστημάτων διαχείρισης (Globalgap). 

ΔΗΜΗΤΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ

Η εταιρία «ΔΗΜΗΤΡΑ» Εκπαιδευτική Συμβουλευτική Α.Ε. ιδρύθηκε το 1989 στη Λάρισα ως «ΔΗΜΗΤΡΑ» Κέντρο Ενημέρωσης και Επιμόρφωσης Α.Ε., με στόχο την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού της Ελληνικής περιφέρειας.

Σήμερα διαθέτει υποδομές στη Λάρισα, στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και στο Βόλο, και έχει αναπτύξει συνεργασίες με άλλα Κέντρα Δια βίου Μάθησης (1 & 2), με τις μεγαλύτερες Συμβουλευτικές εταιρίες του χώρου και είναι σε θέση να καλύπτει με τις υπηρεσίες της ολόκληρη την Ελληνική Επικράτεια.

Μετά από 30 χρόνια παρουσίας στο χώρο της Επαγγελματικής κατάρτισης και των Συμβουλευτικών υπηρεσιών σχεδιάζει, αναπτύσσει και υλοποιεί ένα μεγάλο εύρος δράσεων και πρωτοβουλιών σε Εθνικό και διεθνές επίπεδο. Παράλληλα, με την υιοθέτηση σύγχρονων μεθόδων εκπαίδευσης και προσαρμογής στα νέα εκπαιδευτικά και εργασιακά περιβάλλοντα έχει καλλιεργήσει ένα «θετικό προσανατολισμό στο μέλλον» με έμφαση στην καλλιέργεια των ευρω – ικανοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού και του επιχειρείν.

ΖΑΦΕΙΡΗ ΙΩΑΝΝΑ

Η Villa-Yianna είναι μια οικογενειακή επιχείρηση η οποία ιδρύθηκε το 1988 από τον Κώστα και την Γιάννα Ζαφείρη. Πρόκειται για ένα συγκρότημα ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων (apartmenthotel) 

στα Νέα  Μεσάγκαλα Λάρισας, με αυτόνομο μπαλκόνι, μεγάλο κήπο και θέα στη θάλασσα, που  αποτελούν την ιδανική διαμονή για όσους επιθυμούν ξέγνοιαστες και ευχάριστες οικογενειακές διακοπές.

Περισσότερα
Back to top button
Μένουμε ασφαλείς, ακούμε τους ειδικούς και ενημερωνόμαστε για ό,τι αφορά την επιχείρησή μας από το Επιμελητήριο Λάρισας!Όλα τα νέα
+