NewletterΔελτία τύπουΝέα / Ανακοινώσεις

Πρόξενος της Τουρκίας στο Επιμελητήριο Λάρισας

Από το Επιμελητήριο Λάρισας ανακοινώνεται ότι  ο Τούρκος Πρόξενος στη Θεσ/νίκη κ. Εfe Ceylan και ο Εμπορικός Ακόλουθος του Εμπορικού Τμήματος του Γενικού Προξενείου της Τουρκικής Δημοκρατίας κ.  Αhmet Erdogan , με την ευκαιρία της έναρξης της ΑGROTHESSALY στη Λάρισα, επισκέφθηκαν σήμερα τα γραφεία του Επιμελητηρίου και πραγματοποίησαν συνάντηση με τον Πρόεδρο κ. Γιαννακόπουλο και τη Γ. Γραμματέα κα Τζήκα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Πρόξενος μίλησε για την απώλεια χιλιάδων ανθρώπων και τις τεράστιες επιπτώσεις- σε όλους τους τομείς-  που επέφερε ο σεισμός στην Τουρκία αλλά και ευχαρίστησε τη Διοίκηση του Επιμελητηρίου για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στον χειμαζόμενο τουρκικό λαό. Παράλληλα εξέφρασε και τα ειλικρινή του συλλυπητήρια για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα που βιώσαμε πρόσφατα  στη χώρα μας.

Από τη μεριά του  ο Πρόεδρος κ. Γιαννακόπουλος, αφού καλωσόρισε τους καλεσμένους, σημείωσε ότι το βαμβάκι που παράγεται στην περιφέρεια Θεσσαλίας είναι κύριο και στρατηγικό εξαγώγιμο προς την Τουρκία προϊόν , το οποίο φέτος λόγω μειωμένης ζήτησης δεν κατείχε το προσδοκώμενο προς την Τουρκία ποσοστό εξαγωγής, γεγονός που ελπίζουμε να αποκατασταθεί στην πορεία του χρόνου. Τόνισε επίσης ότι οφείλουμε οι δύο χώρες να έχουμε αρμονικές σχέσεις μεταξύ μας, γιατί διαθέτουμε πολλά κοινά σημεία στην κουλτούρα μας ως λαοί, και τα θέματα της πολιτικής μεταξύ των δύο κρατών πρέπει να λύνονται με τη διπλωματία, τον διάλογο, με ηπιότητα και αλληλοσεβασμό.

Ο Πρόεδρος ανέφερε ότι και οι 2 χώρες πλήττονται οικονομικά μετά τα τελευταία γεγονότα, τα οποία όμως συνέβαλαν στην ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ τους. Υπάρχει έντονη τελευταία η ανάγκη – όπως υποστήριξε ο Τούρκος Πρόξενος- αυτής της αγκαλιάς μεταξύ των 2 χωρών , η οποία μέσω της οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας θα ενδυναμωθεί και θα στερεωθεί.

Τέλος, ο Τούρκος Εμπορικός ακόλουθος του Προξενείου αναφέρθηκε στον αριθμό των  τουρκικών επιχειρήσεων (41) που συμμετέχουν δυναμικά μέσω Ελλήνων αντιπροσώπων τους στη φετινή ΑGRPOTHESSALY, την οποία χαρακτήρισε ως στρατηγική έκθεση, συμβάλλοντας με τη σειρά της στη σύσφιξη των οικονομικών σχέσεων Ελλάδος και Τουρκίας.

Περισσότερα
Back to top button
Μένουμε ασφαλείς, ακούμε τους ειδικούς και ενημερωνόμαστε για ό,τι αφορά την επιχείρησή μας από το Επιμελητήριο Λάρισας!Όλα τα νέα
+