NewletterΕκθέσειςΝέα / Ανακοινώσεις

Διοργάνωση Διεθνούς Έκθεσης «Saudi Infrastructure Expo»

Η Enterprise Greece, στο πλαίσιο της προβολής και προώθησης των ελληνικών προϊόντων στις αγορές του εξωτερικού, σας προσκαλεί να συμμετάσχετε στο ελληνικό περίπτερο της Διεθνούς Έκθεσης «Saudi Infrastructure Expo» που θα πραγματοποιηθεί από 11 έως 13 Σεπτεμβρίου 2023, στο εκθεσιακό κέντρο «Riyadh International Convention & Exhibition Center», στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας.

Το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας έχει μετατραπεί σε έναν παγκόσμιο κόμβο για υποδομές. Τα giga-projects «NEOM», «The Red Sea Development Project», «AlUla», «Amaala» και «Qiddiya Entertainment City», αποτελούν κομμάτια ενός σχεδίου επαναπροσδιορισμού της χώρας, αξίας περίπου 300$ δις. Ως αποτέλεσμα, δημιουργείται μία πληθώρα ευκαιριών για τους τομείς της αστικής τεχνολογίας, των μεταφορών και των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας, οι οποίοι θα διαμορφώσουν τις πόλεις του μέλλοντος. Με το στρατηγικό σχέδιο “Vision 2030”, η Σαουδική Αραβία στοχεύει στην απεξάρτηση της χώρας από τους υδρογονάνθρακες και στην αναδιαμόρφωση της οικονομίας, αναπτύσσοντας βασικούς τομείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα όπως είναι για παράδειγμα, η υγεία, η εκπαίδευση, ο τουρισμός, οι υποδομές, το real estate, η αναψυχή, η γεωργία και η παραγωγή. Η ανάπτυξη του τομέα των υποδομών είναι κρίσιμη για την κυβέρνηση του Βασιλείου, η οποία σκοπεύει να υποστηρίξει αρκετές δράσεις, όπως η Έκθεση «Saudi Infrastructure Expo».

Στόχος της ελληνικής συμμετοχής, τη διοργάνωση της οποίας έχει αναλάβει η Enterprise Greece, είναι η παρουσίαση των συστημάτων και υποδομών που απαιτούνται για τη κατασκευή και ανάπτυξη αστικών πόλεων στη Σαουδική Αραβία, με οργανωτικές δομές και εγκαταστάσεις απαραίτητες για τη λειτουργία μίας κοινωνίας ή επιχείρησης, όπως δημόσια και ιδιωτικά κτίρια, μεταφορές και logistics, ηλεκτρική ενέργεια και νερό, προμήθειες, τηλεπικοινωνίες.   Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της Έκθεσης καλύπτονται 3 βασικοί τομείς:

  • Μεταφορές (Δρόμοι, Γέφυρες & Σήραγγες: μηχανική, κατασκευές, σκυρόδεμα, άσφαλτος και ειδικές κατασκευές. Σιδηρόδρομοι, Μετρό & Τραμ: υπέδαφος, διάνοιξη σηράγγων, εξοπλισμός & εργαλεία, τεχνολογία, διαχείριση κυκλοφορίας, Αεροδρόμια & Λιμάνια: σχεδιασμός συστημάτων & παρακολούθηση, εξοπλισμός, κατασκευαστές).
  • Αστική Τεχνολογία (Τεχνολογία στην κατασκευή: έξυπνο κτίριο, έξυπνη ενέργεια, έξυπνο νερό, έξυπνο περιβάλλον, Βιωσιμότητα: κλιματική αλλαγή, διαχείριση ενέργειας, διαχείριση αποβλήτων. Κινητικότητα: μεγάλα δεδομένα, τεχνητή νοημοσύνη, έξυπνη μεταφορά).
  • Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας (Νερό, Ενέργεια, Τηλεπικοινωνίες).

Με τη θεσμική ισχυρή υποστήριξη, η Έκθεση θα αποτελέσει μια παγκόσμιας κλάσης πλατφόρμα, όπου επαγγελματίες, θα έχουν την ευκαιρία να εκθέσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους και να αντιληφθούν τις τάσεις του 21ου αιώνα στον κλάδο των υποδομών και κατασκευών. Σε συνέχεια των επιτυχημένων επιχειρηματικών αποστολών που διοργανώθηκαν το 2022 στη Σαουδική Αραβία και τη σύναψη συμφωνιών,  που υπεγράφησαν, η παρουσία των ελληνικών εταιρειών του κλάδου στη «Saudi Infrastructure Expo»,  εκτιμάται ότι θα ενδυναμώσει και θα πολλαπλασιάσει την υφιστάμενη συνεργασία.

Στο πλαίσιο της ανώτερω δράσης διοργανώνεται  το συνέδριο «The Saudi Infrastructure Summit», που στόχο έχει να ενημερώσει το ενδιαφερόμενο κοινό της έκθεσης για τις εμπορικές πρακτικές, τις τάσεις και τις ευκαιρίες της αγοράς της Σαουδικής Αραβίας.

Προσκαλούμε τα μέλη να συμμετέχουν στην  Εθνική Συμμετοχή στη Δ.Ε. «Saudi Infrastructure Expo» 

 Στον κάτωθι σύνδεσμο μπορείτε να δείτε πληροφορίες σχετικά με τη διοργάνωση: https://www.enterprisegreece.gov.gr/proothisi-eksagogon/draseis-provolis-epixeirimatikis-diktiosis/imerologio-eksoterikou-emporiou/%CE%B4%CE%B9%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%B7-%CE%B5%CE%BA%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B7-%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CE%BC%CF%89%CE%BD-%C2%ABsaudi-infrastructure-expo%C2%BB-2023

Περισσότερα
Back to top button
Μένουμε ασφαλείς, ακούμε τους ειδικούς και ενημερωνόμαστε για ό,τι αφορά την επιχείρησή μας από το Επιμελητήριο Λάρισας!Όλα τα νέα
+