ΕκθέσειςΝέα / Ανακοινώσεις

Εκθεσιακό πρόγραμμα 2019

Σε συνέχεια της πολιτικής μας για στήριξη και βοήθεια των Επιμελητηρίων της Θεσσαλίας προς τα μέλη μας και συμμετοχής μας σε εκθεσιακές δράσεις, σημειώνουμε τα παρακάτω:

Η περιοχή μας ως αγροτική έχει ιδιαίτερη δυναμική στη μεταποίηση των αγροτικών προϊόντων. Πρέπει επομένως να δώσουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στον κλάδο αυτό. Παράλληλα, θα πρέπει να δούμε πώς θα στηρίξουμε και τις παρεμφερείς με τον κλάδο αυτό επιχειρήσεις και φυσικά κλάδους δυνατούς που αντιμετωπίζουν πρόβλημα λόγω των αυξανομένων εισαγωγών όπως τα έπιπλα και τα δομικά υλικά. Τέλος , οφείλουμε να σταθούμε αρωγοί στον κλάδο του ετοίμου ενδύματος , που προσπαθεί να αναβιώσει και να επανασυσταθεί και δεν πρέπει να αφήσουμε απέξω τον τομέα του τουρισμού , που έχει σημαντική δυναμική για την περιοχή μας.

Ειδικότερα:

Α. ΚΛΑΔΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ

1. Kρίνεται απαραίτητο να έχουμε συμμετοχή στην έκθεση ANUGA 2019 (τρόφιμα – ποτά, Κολωνία- Οκτώβριος 2019), που πραγματοποιείται εναλλάξ με τη SIAL στο Παρίσι και στις οποίες τα τελευταία χρόνια είχαμε σταθερή παρουσία). Η έκθεση ANUGA είναι η παγκοσμίως μεγαλύτερη διεθνής έκθεση τροφίμων και ποτών και αποτελεί τη σημαντικότερη επιχειρηματική και επικοινωνιακή πλατφόρμα για τον κλάδο. Η Ελλάδα βρίσκεται εδώ και πολλά χρόνια μέσα στις 10 μεγαλύτερες συμμετοχές της Anuga, γεγονός που επιβεβαιώθηκε και το 2017 με 280 εκθέτες που κάλυψαν εκθεσιακή επιφάνεια πάνω από 6.000 τ.μ.! Στην έκθεση συμμετείχαν συνολικά 7.400 εκθέτες από 107 χώρες ενώ οι εμπορικοί επισκέπτες ξεπέρασαν τους 160.000.

Επιπλέον μας ενδιαφέρει η συμμετοχή στην Olio Capitale στην Τεργέστη (15-19/3/2019) προς προώθηση του παρθένου ελαιολάδου, που αποτελεί πλέον θεσμό για τον κλάδο των ελαιών, καθώς «μετρά» ήδη πάνω 10 χρόνια παρουσίας

Επιπλέον , στο εκθεσιακό πρόγραμμα του 2019 θεωρούμε αναγκαίο να εντάξουμε ειδικά, για τον κλάδο των νωπών φρούτων και λαχανικών τη Δ.Ε. FRUIT LOGISTICA 2019 (Βερολίνο,6-8/2/109) Στην προηγούμενη διοργάνωση, η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε από 80 εκθέτες, μεταξύ των οποίων αγροτικοί συνεταιρισμοί, επιχειρήσεις φρέσκων φρούτων και λαχανικών, καθώς και εταιρίες τεχνικών συστημάτων, εξοπλισμού και συσκευασίας τοποθετώντας την έτσι στις 10 κορυφαίες χώρες ως προς την αύξηση εκθετών.

SIAL MIDDLE EAST (ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2019)
ΗERMES EXPO USA (AΠΡΙΛΙΟΣ 2019)

Τέλος, ειδικά για το κρασί και τα αποστάγματα, θέλουμε να εντάξουμε στο εκθεσιακό μας πρόγραμμα α) τη Δ.Ε. PROWEIN 2019 (Dusseldorf, 17-19/3/2019)

H έκθεση αυτή από το 1994 διοργανώνεται κάθε χρόνο στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας και είναι η σπουδαιότερη έκθεση για το κρασί στη Γερμανία και μια από τις κορυφαίες παγκόσμιες εκθέσεις για το κρασί και τα ποτά. Σ’ αυτήν συγκεντρώνονται κάθε χρόνο όλοι οι Γερμανοί επαγγελματίες του κρασιού, από το εμπόριο και τον Τύπο αλλά και εκπρόσωποι του οινικού εμπορίου και του Τύπου όλων των γειτονικών χωρών, συμπεριλαμβανομένης της Σκανδιναβίας.Τα αποτελέσματα της Διεθνούς Εκθέσεως Prowein 2018 είχαν θετική εξέλιξη σε σχέση με το έτος 2017. Ειδικότερα το σύνολο των επισκεπτώνξεπέρασε τους 60.000 από 133 χώρες και το σύνολο των εκθετών ανήλθε στου 6.870. Η επισκεψιμότητα κατά το 2018 αυξήθηκε κατά 4% έναντι του 2017.

β) τη Δ.Ε. LONDON WINE FAIR 2019 (ΛΟΝΔΙΝΟ, 20-22/5/2019), η μοναδική επαγγελματική έκθεση κρασιού στη Μεγάλη Βρετανία, η οποία πραγματοποιείται από τις 20 έως τις 22 Μαΐου 2019 στο εκθεσιακό κέντρο Olympia στο Λονδίνο. Η διοργάνωση του 2018 συγκέντρωσε πάνω απο 14,500 ετικέτες κρασιού από 40 και πλέον χώρες και αποτελεί ένα μοναδικό γεγονός που κάθε χρόνο γιορτάζει, εμπνέει, επιμορφώνει και προωθεί το κρασί σε χιλιάδες Διανομείς, Χονδρεμπόρους, Αγοραστές Supermarket, Κάβες, Λιανοπωλητές, HORECA και Συλλέκτες.

γ) WINE PARIS (Φεβρουάριος 2019)

2. ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΡΟΦΙΜΑ -ΠΟΤΑ

Συμμετοχή στη

FOODEXPO 2019 (16-18/3/2019)
ARTOZA (22-25/2/2019)
MARKET EXPO (10/2019)
ΟΙΝΟΡΑΜΑ(2-4/3/2019)
ΔΕΤΡΟΠ-ΟΕΝΟΣ(ΜΑΡΤΙΟΣ 2019)

Β. ΚΛΑΔΟΣ ΕΠΙΠΛΟΥ

Για τον κλάδο του επίπλου, σύμφωνα πάντα με την εισήγηση που είχε κάνει παλιότερα ο κλάδος του επίπλου για το θέμα των δράσεων, λαμβάνοντας υπόψη και τη δυναμικότητα του κλάδου σήμερα, προτείνουμε μία συμμετοχή, στην INDEX Ντουμπάϊ (17-19/9/2019), που θα αποτελεί για το 2019 μέρος της Εβδομάδας Σχεδίου και Φιλοξενίας της Μέσης Ανατολής 2019 και θα είναι ο πιο μεγάλος εορτασμός σχεδίου και φιλοξενίας. Εναλλακιτκά, σε περίπτωση μη επαρκούς ενδιαφέροντος για την παραπάνω έκθεση από τα μέλη μας, μπορούμε να προτείνουμε την IMM στην Κολωνία (14-20/1/2019) , που είναι η διεθνής έκθεση επίπλωσης και αποτελεί σημείο συνάντησης και κέντρο επικοινωνίας για όλο τον παγκόσμιο κλάδο επίπλων.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΕΠΙΠΛΟ

FURNIDEC BUSINESS (2-4/3/2019)

Γ. ΚΛΑΔΟΣ ΔΟΜΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ

Οσον αφορά τώρα στον κλάδο των δομικών υλικών επιλέγουμε μία από τις σημαντικότερες εκθέσεις του κλάδου, τη BIG 5 SHOW 2019 Ντουμπάϊ (Νοέμβριος 2019) , στην οποία ξανασυμμετείχαμε στο παρελθόν),

Εναλλακτικά, μπορούμε να επιλέξουμε μία από τις κάτωθι του κλάδου των δομικών:

την SAIE (BOLOGNA, 17-20/10/2018 )

A) Η διοργάνωση της BIG 5 του 2018 στο Dubai, με αντικείμενο τα δομικά υλικά (δόμηση, μόνωση, οδοποιία, κατασκευές), ηλεκτρολογικό υλικό, κλιματισμός, εξοπλισμός αεροδρομίων, καλώδια, ηλεκτρικά μηχανήματα, τεχνολογία υδάτων & περιβάλλοντος (πισίνες, σιντριβάνια, προστασία περιβάλλοντος, είδη ύδρευσης, άρδευσης),τεχνολογία κλιματισμού (ψύξη – θέρμανση) κατοικιών και επαγγελματικών χώρων, συστήματα καθαρισμού και συντήρησης, προϊόντα μεταλλουργίας και υαλουργίας, μπάνια, κεραμικά, μάρμαρα υλικά επεξεργασίας μαρμάρων και προϊόντα ξύλου (πόρτες – κουφώματα – πατώματα, ειδικές κατασκευές κ.λ.π, εστίασε στα προϊόντα καινοτομίας όσο και στα αναγνωρισμένα, ποιοτικά προϊόντα και υπηρεσίες όπως και στην πράσινη τεχνολογία. Παράλληλα, διευκόλυνε τους διεθνείς εκθέτες να αντιληφθούν τις εμπορικές πρακτικές στα ΗΑΕ, μέσω σειράς εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Ταυτόχρονα, με την BIG 5 DUBAI το 2018 διεξήχθη και η έκθεση αστικού σχεδιασμού και αρχιτεκτονικής εξωτερικών χώρων « URBAN DESIGN»

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ στον κλαδο δομικων

DOMOTEC(Mάρτιος 2019)

ΓΕΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ AGROTHESSALY

Δ. ΚΛΑΔΟΣ ΕΤΟΙΜΟΥ ΕΝΔΥΜΑΤΟΣ

Για τον κλάδο του ετοίμου ενδύματος προτείνουμε τη διοργάνωση επιχειρηματικής αποστολής στο πλαίσιο των κάτωθι 2 εκθέσεων ή ακόμη και τη συμμετοχή στις εκθέσεις αυτές, ανάλογα με το ενδιαφέρον του κλάδου

SVP LONDON (IOYNIOΣ, ΛΟΝΔΙΝΟ). Η SVP London είναι η μοναδική έκθεση private label στην Αγγλία, η οποία έχει στόχο να φέρει σε επαφή τους σημαντικότερους retailers του χώρου με κατασκευαστές ενδυμάτων από διάφορες χώρες.Στην τελευταία διοργάνωση, που πραγματοποιήθηκε στις 27 – 28 Ιουνίου, συμμετείχαν περίπου 130 εκθέτες από όλες τις ευρωμεσογειακές χώρες όπως: Πορτογαλία, Τουρκία, Γαλλία, Αγγλία, Πολωνία, Βουλγαρία, Λετονία, Λιθουανία, Μαρόκο, Τυνησία κλπ. Την έκθεση επισκέφθηκαν περισσότεροι από 5.000 εμπορικοί επισκέπτες από την Αγγλία και διάφορες χώρες της Βόρειας Ευρώπης. Μεταξύ των εκθετών περιλαμβάνονται σχεδόν όλοι οι σημαντικοί retailers και αλυσίδες μόδας της Αγγλίας και άλλων ευρωπαϊκών χωρών.
PITTI UOMO (11-14/6/2019, ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ), την πιο μεγάλη πλατφόρμα για αντρικό ρούχο και αξεσουάρ

EΠΙΣΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ Η ΓΕΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΗ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗ HELEXPO ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ AGROTHESSALY

EΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ

Α. ΓΙΑ ΤΡΟΦΙΜΑ- ΠΟΤΑ

στη Στοκχόλμη στο πλαίσιο Έκθεση Stockholm Food & Wine (Νοέμβριος 2019)
στο Ιράκ
στην Ιαπωνία στο Τόκιο στο πλάσιο της Δ.Ε. τρόφιμων και ποτών FOODEX( Τόκιο, 5-8/3/2019)
στη Ν. Υόρκη στο πλαίσιο της Δ.Ε. Fancy Food Summer Show (30/6-2/7/2019)
Διοργάνωση επιχειρηματικής αποστολής με τις επιχειρήσεις κρασιού στο Βοrdeaux της Γαλλίας στο πλαίσιο της Δ.Ε. VIΝΕΧPΟ (13-16/5/2019)

Β. ΕΠΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ

ΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΤΟ ΕΠΙΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ
ΓΙΑ ΗΙΤECH EΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

Γ. ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΕΠΙΠΛΟΥ

διοργάνωση επιχειρηματικής αποστολής στο Μιλάνο στο πλαίσιο της έκθεσης επίπλου Salone del Mobile (9-14/4/2019)

Δ. ΚΛΑΔΟ ΔΟΜΙΚΩΝ

τη διοργάνωση επιχειρηματικής αποστολής στο πλαίσιο της IFAT ΕURASIA 2019 (ΚΩΝ/ΠΟΛΗ, 28-30/3/2019)
τη διοργάνωση επιχειρηματικής αποστολής στο πλαίσιο της”AQUATECH” στην Ολλανδία(Αμστερνταμ, 5-8/11/2019)

Ε. ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Automechanika στην Ολλανδία

Στις επιχειρηματικές αποστολές προτείνουμε να εντάξουμε και τη φιλοξενία στον τόπο μας Οικονομικών και Εμπορικών Συμβούλων της Πρεσβείας της Ελλάδος σε ξένες χώρες.

Περισσότερα
Back to top button
Μένουμε ασφαλείς, ακούμε τους ειδικούς και ενημερωνόμαστε για ό,τι αφορά την επιχείρησή μας από το Επιμελητήριο Λάρισας!Όλα τα νέα
+