NewletterΔελτία τύπουΗμερίδες / ΕκδηλώσειςΝέα / Ανακοινώσεις

Κοπή Πίτας Επιμελητηρίου Λάρισας

Την καθιερωμένη ετήσια εκδήλωσή του για την κοπή της βασιλόπιτας πραγματοποίησε το βράδυ του Σαββάτου 13-1-2024 το Επιμελητήριο Λάρισας.

Παρόντες ήταν οι Υπουργοί Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Τριαντόπουλος, η χωρική Αντιπεριφερειάρχης Λάρισας Μαρία Γαλλιού και ο Δήμαρχος Λαρισαίων Θανάσης Μαμάκος. Τα τέσσερα κορυφαία υπουργικά στελέχη διαβεβαίωσαν τους παρευρισκομένους ότι η Θεσσαλία θα παραμείνει στο επίκεντρο για πολλά χρόνια και θα γίνουν όσα χρειάζονται για την ανοικοδόμηση και την ένταξή της σε αναπτυξιακή τροχιά, μετά τις καταστροφές του Σεπτεμβρίου,

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λάρισας κ. Σωτήρης Γιαννακόπουλος, που άνοιξε με καλωσόρισμα την εκδήλωση , μετά τον αγιασμό και την κοπή της πίτας από τον Μητροπολίτη μας Σεβασμιότατο  Ιερώνυμο, είπε μεταξύ άλλων πως «φέτος είναι μία πολύ δύσκολη χρονιά, οι επιχειρήσεις είναι λαβωμένες. Το 2023 είναι μία πολύ κακή χρονιά… Θέλω να είμαστε όλοι παρόντες αυτή τη νέα χρονιά, το 2024… Η επιχειρηματικότητα περνά δύσκολες ημέρες. Έχουμε επιχειρήσεις που έχουν καταστραφεί ολοσχερώς, άλλες σε πρώτες ύλες, προϊόντα, εμπορεύματα και επιχειρήσεις που είναι σε δεινή ψυχολογική κατάσταση. Πιστεύω όμως πως με προσπάθεια, δύναμη και θέληση θα πετύχουμε». Ο  κ. Γιαννακόπουλος ζήτησε επιτάχυνση καταβολής των αποζημιώσεων και γρήγορη εξόφληση, καθώς και πρόσβαση των επιχειρήσεων σε χρηματοδοτικά εργαλεία. «Το 80% των επιχειρήσεων είναι αποκλεισμένες από τις τράπεζες. Θα χρειαστεί ένα ταμείο εγγυοδοσίας, ένα ταμείο συνοχής για τη Θεσσαλία» συμπλήρωσε.

Νέο αναπτυξιακό μοντέλο για τη Θεσσαλία προανήγγειλε ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Κώστας Σκρέκας, τονίζοντας πως «τώρα είναι η ευκαιρία να δημιουργήσουμε εκείνες τις βάσεις ώστε τα επόμενα χρόνια να είμαστε πολύ πιο ανθεκτικοί σ’ αυτές τις κρίσεις».

Ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Δημήτρης Παπαστεργίου αναφέρθηκε στο πρόγραμμα ψηφιακού μετασχηματισμού των επιχειρήσεων που βρίσκεται σε εξέλιξη, εστιάζοντας στις μικρές επιχειρήσεις και στη δυνατότητα να ενταχθούν από τη Θεσσαλία. «Να δουλέψουμε μαζί σε δεξιότητες, συμπλήρωσε, δεν αρκεί να ξαναφτιάξουμε τις επιχειρήσεις. Θα πρέπει να δούμε την επόμενη ημέρα την επιχειρηματικότητα σε σχέση με την τεχνολογία».

Ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστος Τριαντόπουλος μίλησε για σχέδιο αποκατάστασης και στήριξης που θα φθάσει τα 3 δις, προαναγγέλλοντας ότι «έπεται και σχέδιο ανάπτυξης. Να μην έχετε κανένα άγχος ότι η Θεσσαλία δε θα βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής της κυβέρνησης για τα επόμενα πολλά χρόνια».

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Λευτέρης Αυγενάκης εξέφρασε την πίστη πως «ο τόπος αυτός θα πάει και ψηλά και μπροστά και θα βγει πιο δυνατός. Και η κρίση είναι ευκαιρία… Και τελικά η επιχειρηματικότητα που υπηρετείτε θα δείξει την πραγματική της δύναμη..»

Η χωρική Αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κ. Μαρία Γαλλιού υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι «η Θεσσαλία παραμένει μία ανοιχτή πληγή. Το 2024 ευχόμαστε να είναι μία χρονιά έντονων προκλήσεων αλλά και μεγάλων ευκαιριών…»

Ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Θανάσης Μαμάκος από την πλευρά του απηύθυνε κάλεσμα για συνέργειες προσθέτοντας πως «για να κάνουμε με σιγουριά το επόμενο βήμα, θα πρέπει να ξεκινήσουμε από τη θεραπεία των πληγών που άφησαν στην πόλη και τα χωριά του Δήμου μας οι πλημμύρες και αυτό απαιτεί την ουσιαστική βοήθεια της Κυβέρνησης, στα πλαίσια των προσπαθειών για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας».

Μετά τις τοποθετήσεις των επισήμων ακολούθησαν οι βραβεύσεις 12 επιχειρήσεων μελών του Επιμελητηρίου Λάρισας για την πορεία και την προσφορά τους στο επιχειρείν .

Αυτές είναι οι κάτωθι:

 • ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΙΚΙΖΑΣ ΑΒΕΕ
 • ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ
 • FOODOXYS ΙΚΕ ΤΕΧΝΟΒΛΑΣΤΟΣ
 • ΑΦΟΙ ΖΙΩΓΑ Ο.Ε.
 • EXELIXIS HO-RE-CA
 • ΜΠΑΡΑΣ Α.Ε.
 • ALTERLIFE-ΚΟΥΚΟΥΦΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ & ΣΙΑ Ι. K. Ε.
 • GAGOS DESIGN Α.Ε.
 • ΖΙΚΚΟΣ ΑΝΤ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΖΗΤΑ ΥΔΩΡ
 • ΠΑΠΑΤΑΣΙΟΣ ΑΛΕΞΙΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ EARMEDICAL, SOUNDZ
 • ΓΚΑΦΑ ΔΗΜΗΤΡΑ & ΣΙΑ EE EUROPA SYSTEMS SECURITY DYNAMIC SERVICES
 • ΛΑΡΙΠΛΑΣΤ ΑΕΒΕ – LARIPLAST SA
Περισσότερα
Back to top button
Μένουμε ασφαλείς, ακούμε τους ειδικούς και ενημερωνόμαστε για ό,τι αφορά την επιχείρησή μας από το Επιμελητήριο Λάρισας!Όλα τα νέα
+