Ημερίδες / Εκδηλώσεις

6o Ετήσιο Συνέδριο “Sm@rt Cities – Digit@l Citizens”

Σας ενημερώνουμε ότι την Τρίτη 5 και την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021 θα πραγματοποιηθεί ψηφιακά το 6o Ετήσιο Συνέδριο “Sm@rt Cities – Digit@l Citizens”.
 
Τo Συνέδριo πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) και με την υποστήριξη θεσμικών και επαγγελματικών Φορέων όπως του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ), του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδας (ΣΕΠΒΕ), του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Καινοτόμων Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ), του Ελληνικού Δικτύου Μικρών Νησιών, της Ένωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας (ΕΕΚΤ) και του Οργανισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών – ΕΕΛΛΑΚ.
Οι θεματολογικές ενότητες επικεντρώνονται σε σειρά σημαντικών θεμάτων, που αφορούν: στις Ψηφιακές Υπηρεσίες της Δημόσιας Διοίκησης προς τους πολίτες μέσω των Δήμων και των Περιφερειών, στην Αστική και Περιφερειακή Ανάπτυξη κ.ά.
 
Το πρόγραμμα του Συνεδρίου είναι το εξής:
 
Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2021
09:30 – 09:45: Ψηφιακή Προσέλευση
09:45 – 10:00: Έναρξη Εργασιών Α΄ Ημέρας
10:00 – 11:30: Παράλληλες Συνεδριάσεις
 
Ψηφιακή Αίθουσα 1: Οι Ψηφιακές Τεχνολογίες και Υποδομές στην ανάπτυξη υπηρεσιών για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας
 
Ψηφιακή Αίθουσα 2: Περιβάλλον και «πράσινη» Ενέργεια. Η αξιοποίηση της ηλεκτρικής κίνησης στην Πόλη.
 
Διαχείριση ενέργειας κτιρίων
 
11:30 – 12:00: Digital Break – Επίσκεψη στην Ψηφιακή Έκθεση
12:00 – 13:30: Παράλληλες Συνεδριάσεις
 
Ψηφιακή Αίθουσα 1: Σχεδιασμός και υλοποίηση Ψηφιακών Υπηρεσιών για την βέλτιστη διοικητική και οικονομική διαχείριση Δήμων και Περιφερειών
 
Ψηφιακή Αίθουσα 2: Η ψηφιακή μετάβαση των οικονομικών και διαχειριστικών υπηρεσιών Δήμων και Περιφερειών. Θεσμικές και Τεχνολογικές Παρεμβάσεις στην Διοικητική και Διαχειριστική Λειτουργία
 
13:30 – 14:00: Digital Break – Επίσκεψη στην Ψηφιακή Έκθεση
14:00 – 14:45: Ανοιχτή Συζήτηση 1ης Ημέρας: Οι υπηρεσιακές και λειτουργικές προσαρμογές στην Τοπική και Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση από την πανδημία. Οι εμπειρίες και η ενσωμάτωσή τους στη διοίκηση της Πόλης.
 
Οι νέες ανάγκες των Δημοτών. (Συμμετέχουν Δήμαρχοι, Περιφερειάρχες, κυβερνητικοί και θεσμικοί παράγοντες, καθώς και στελέχη εταιρειών) 14:40 – 15:00:
 
Κλείσιμο εργασιών 1ης Ημέρας | Σχολιασμός Συντονιστών
Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021
09:30 – 09:45: Ψηφιακή Προσέλευση
09:45 – 10:00: Έναρξη Εργασιών Β΄ Ημέρας
10:00 – 11:30: Παράλληλες Συνεδριάσεις
 
Ψηφιακή Αίθουσα 1: Οι δυνατότητες ανάπτυξης Δήμων και Περιφερειών από τις δυνατότητες
χρηματοδότησης. Τα νέα χρηματοδοτικά «εργαλεία» και οι τομείς που ενισχύονται
 
Ψηφιακή Αίθουσα 2: Ο Ψηφιακός Πολιτισμός, ως μοχλός τοπικής και περιφερειακής ανάπτυξης. Οι
δυνατότητες ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς. Χαρακτηριστικές υλοποιήσεις
 
11:30 – 12:00: Digital Break – Επίσκεψη στην Ψηφιακή Έκθεση
12:00 – 13:30: Παράλληλες Συνεδριάσεις
 
Ψηφιακή Αίθουσα 1: Χαρακτηριστικές υλοποιήσεις ψηφιακών έργων με στόχο την υποστήριξη της αειφόρου ανάπτυξης, την υποστήριξη της καθημερινότητας και τις αξιοποιήσεις νέων ψηφιακών τεχνολογικών προτάσεων. Case Studies
 
Ψηφιακή Αίθουσα 2: Ο Τουρισμός ως ισχυρό πλεονέκτημα για την ανοδική αναπτυξιακή πορεία των ελληνικών Πόλεων. Η αξιοποίηση των ψηφιακών δυνατοτήτων
 
13:30 – 14:00: Digital Break – Επίσκεψη στην Ψηφιακή Έκθεση
14:00 – 14:45: Ανοιχτή Συζήτηση 2ης Ημέρας: Οι δομικές, υπηρεσιακές και λειτουργικές μεταβολές στην Τοπική και Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση μέσα από το πρίσμα των Ψηφιακών Τεχνολογιών. Οι εμπειρίες Δήμων και Περιφερειών, οι τεχνολογικές προτάσεις και η αμεσότητα αξιοποίησης των λύσεων. (Συμμετέχουν Δήμαρχοι, Περιφερειάρχες, κυβερνητικοί και θεσμικοί παράγοντες, καθώς και στελέχη εταιρειών)
 
14:40 – 15:00: Κλείσιμο εργασιών 2ης Ημέρας | Σχολιασμός Συντονιστών
 
Οι Ομιλήτριες και οι Ομιλητές έχουν την δυνατότητα να παρουσιάσουν εφαρμογές και πρακτικές που αφορούν συγκεκριμένα:
 
•Στην Ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας των Δήμων και Περιφερειών. Ανάπτυξη της τοπικής Επιχειρηματικότητας με αιχμή την Καινοτομία.
•Στην Προστασία του Περιβάλλοντος και μετάβαση σε μια οικονομία φιλική στο περιβάλλον.
•Στον Εκσυγχρονισμό ψηφιακών υποδομών για την αξιοποίηση προηγμένων υπηρεσιών για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη και την παροχή προηγμένων υπηρεσιών προς τους πολίτες – δημότες.
•Σε σειρά τεχνολογικών θεμάτων που αφορούν: Ψηφιακά Δίκτυα διανομής Υδάτων και Ενέργειας, Internet of Things, Ευφυείς Μεταφορές και Περιφερειακή Ανάπτυξη, Ψηφιακές υποδομές και κατασκευή χώρων στάθμευσης, ψηφιακή ενημέρωση δημοτών, συνεργασία δημοσίων και δημοτικών υπηρεσιών και άλλοι τομείς με έμφαση την αξιοποίηση ψηφιακών υπηρεσιών και τεχνολογιών, κ.ά.
•Στην ενεργειακή διάσταση στις «Έξυπνες Πόλεις», τα ηλεκτρικά οχήματα και τα θετικά αποτελέσματα από την λειτουργία των νέων ενεργειακών υποδομών.
•Στους τομείς της νέας Επιχειρηματικότητας και της Καινοτομίας, της Εταιρικής Ευθύνης, του Τουρισμού και του Πολιτισμού στην ανάπτυξη των Ελληνικών Περιφερειών και Πόλεων.
 
Χρήσιμες πληροφορίες για το Συνέδριο:
 
•Ημερομηνία: Τρίτη 5 και Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 09:30 – 15:00
•Εγγραφή: Ελεύθερη συμμετοχή (δωρεάν ) χωρίς την καταβολή συμμετοχής.
 
Απαραίτητη η ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής στο site https://scdc2021.e-expo.gr/
 
Στοιχεία Επικοινωνίας: 2104225585, 2104225520, info@teamworks.gr.
 
Στις Συμμετέχουσες και Συμμετέχοντες θα δοθούν και βεβαιώσεις παρακολούθησης για κάθε μέρα ξεχωριστά και εφόσον έχουν παρακολουθήσει το 80% του Συνεδρίου της κάθε ημέρας.
Περισσότερα
Back to top button
Μένουμε ασφαλείς, ακούμε τους ειδικούς και ενημερωνόμαστε για ό,τι αφορά την επιχείρησή μας από το Επιμελητήριο Λάρισας!Όλα τα νέα
+