Νέα / Ανακοινώσεις

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

Η Εθελοντική Αιμοδοσία είναι πρόληψη, είναι πράξη ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, είναι αγάπη στη ζωή και τη δημιουργία, πόσο μάλλον σε αυτές τις δύσκολες μέρες ,που πλήττεται τραγικά η Δημόσια Υγεία λόγω του COVID-19

 

Το Επιμελητήριο Λάρισας, όπως κάθε 6 μήνες, σε συνεργασία με τη μονάδα αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας στο πλαίσιο του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών για τα μέλη του Φορέα μας αλλά και την ενίσχυση της αλληλεγγύης και ανιδιοτελούς υποστήριξης, διοργανώνει στις 13 Απριλίου, Μ. Δευτέρα και ώρα 9:00 έως 13:00 εθελοντική αιμοδοσία , η οποία λόγω των συνθηκών που βιώνουμε με την πανδημία Covid-19 θα πραγματοποιηθεί στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας (μονάδα αιμοδοσίας Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας).Επίσης, για όσους αιμοδότες δεν θα μπορέσουν την Μ.Δευτέρα και για να μην γίνει συνωστισμός, η αιμοδοσία θα επαναληφθεί την Μ. Τετάρτη στις 15 Απριλίου και πάλι στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας, τις ίδιες ώρες.

 

Καλούμε όλα τα μέλη μας να βοηθήσουν σε αυτή τη δράση ειδικά στη σημερινή κρίσιμη συγκυρία είτε πηγαίνοντας στην Κεντρική Πλατεία, είτε στο Γενικό Νοσοκομείο, όποτε έχουν χρόνο, αν δεν μπορούν τις συγκεκριμένες ημέρες, προσφέροντας λίγο από το αίμα τους. Επίσης μπορούν να στείλουν φίλους και γνωστούς, που μπορούν να κάνουν το ίδιο.

 

Ευελπιστούμε ότι θα έλθετε αρωγοί στην προσπάθειά μας αυτή.

 

Ακολουθούν οδηγίες για τον αιμοδότη:

 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

 

Ο αιμοδότης θα πρέπει να είναι ηλικίας 18-65 ετών, κλινικά υγιής, χωρίς πρόβλημα αναιμίας, χρόνιας αλλεργίας, πρόσφατο χειρουργείο, τατουάζ η βελονισμό (το τελευταίο τετράμηνο), οδοντιατρική επέμβαση (π τελευταίο 7ήμερο), και να μην είμαι άυπνος, νηστικός, ταλαιπωρημένος .

 

Αν πρόκειται για αιμοδότη που παίρνει φάρμακα για αρτηρ. υπέρταση (πίεση), χοληστερίνη-τριγλυκερίδια , ουρικό οξύ κ.α. θα πρέπει να μην τα έχει πάρει για τουλάχιστον 24 ώρες.

 

Αν πρόκειται για γυναίκα, θα πρέπει να μη έχει πρόσφατη εγκυμοσύνη, τον τελευταίο χρόνο. Να μη βρίσκεται σε περίοδο θηλασμού και να έχουν παρέλθει τουλάχιστον 3 ημέρες από το τέλος της εμμήνου ρύσεως.

 

Σε πρωινή αιμοληψία θα πρέπει να έχει φάει πρωινό και υγρά, να έχει κοιμηθεί 6-8 ώρες, το προηγούμενο βράδυ να μην έχει πιει αλκοόλ 9επιτρέπεται έως 1 ποτό, 1 μπύρα ή 1 ποτήρι κρασί) και να μην έχει πάρει αντιφλεγμονώδη και παυσίπονα τύπου Depon, Ponstan για 3 24ωρα και ασπιρίνη για 5 ημέρες.

 

Σε απογευματινή αιμοληψία θα πρέπει να έχει φάει κανονικό, σπιτικό γεύμα (όχι σάντουιτς κλπ) τουλάχιστον 3-4 ώρες πριν την αιμοδοσία, αρκετά υγρά και να είναι ξεκούραστος.

 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

 

-Πολλά υγρά (νερό, χυμούς) και καλό γεύμα την υπόλοιπη ημέρα

 

-ΟΧΙ τσιγάρο και οδήγηση μεγάλης απόστασης για τουλάχιστον 1-2 ώρες μετά την αιμοδοσία

 

-ΟΧΙ αλκοόλ για τουλάχιστον 6 ώρες μετά την αιμοδοσία

 

-ΟΧΙ γυμναστήριο, βαριές δουλειές, ορθοστασία, ηλιοθεραπεία καθόλη την ημέρα.

 

Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία είμαστε στη διάθεσή σου στα ανωτέρω τηλέφωνα. 2413504386 & 2410234417

 

Καλούμε όλα τα μέλη μας να γίνουν αιμοδότες!

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

ΣΩΤΗΡΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Περισσότερα
Back to top button
Μένουμε ασφαλείς, ακούμε τους ειδικούς και ενημερωνόμαστε για ό,τι αφορά την επιχείρησή μας από το Επιμελητήριο Λάρισας!Όλα τα νέα
+