Ημερίδες / Εκδηλώσεις

Διοργάνωση του ‘Balkan Cheese Festival’ με τιμώμενη χώρα την Ελλάδα – Συμμετοχή Ελληνικών εταιρειών (Βελιγράδι 6-7.11.2021)

Όπως έχουμε τονίσει στο παρελθόν, στη Σερβία τα ελληνικά τρόφιμα και ποτά είναι γνωστά στο καταναλωτικό κοινό και θα μπορούσαν, μέσω στοχευμένων εκδηλώσεων και προβολής της ελληνικής κουζίνας, να αναπτύξουν μεγαλύτερη δυναμική και να μεγεθύνουν περαιτέρω το μερίδιο τους στην αγορά.
 
Για το λόγο αυτό, θέτουμε υπόψη σας, πρόταση, την οποία μας απέστειλαν οι διοργανωτές του Φεστιβάλ Βαλκανικών Τυριών στο Βελιγράδι, με την οποία, προτείνουν όπως, η Ελλάδα είναι η τιμώμενη χώρα στο προσεχές 12ο φεστιβάλ, το οποίο προγραμματίζεται για τις 6-7/11 τρέχοντος έτους. Επιπλέον, σας γνωρίζουμε, ότι το εν λόγω ”Φεστιβάλ”, το οποίο ιδρύθηκε το 2014, αποτελεί μία διεθνή εξειδικευμένη-κλαδική έκθεση για τα τυροκομικά, κυρίως, προϊόντα της περιοχής των Βαλκανίων.
 
Στο ”φεστιβάλ” συμμετέχουν κάθε χρόνο, μικροί αλλά και μεγάλοι παραγωγοί (βλ. συνημμένη λίστα εταιρειών) από τη Σερβία, το Μαυροβούνιο, τη Βοσνία -Ερζεγοβίνη, την Κροατία και τη Σλοβενία, αλλά και μία φιλοξενούμενη – τιμώμενη χώρα. Μερικές από τις προηγούμενες φιλοξενούμενες χώρες ήσαν οι: Ολλανδία, Γαλλία, Ελβετία κ.ά. Κάθε ”Φεστιβάλ” προσελκύει περίπου 3000 επισκέπτες, συμπεριλαμβανομένων εμπορικών εκπροσώπων, εισαγωγέων τροφίμων (τυριών, αλλαντικών, κρασιών), αρμόδιων αλυσίδων, σεφ, ιδιοκτήτες εστιατορίων κ.ά. Από την πλευρά των παραγωγών, στόχος της εκδήλωσης είναι να δοθεί η δυνατότητα στους παραγωγούς τυριού, οίνου και αλλαντικών, να παρουσιάζουν τα προϊόντα τους στους αρμόδιους προμηθειών των μεγάλων αλυσίδων διανομής και στο κοινό.
 
Σημειώνουμε ότι, η τιμώμενη χώρα (ΕΛΛΑΔΑ) και οι εκθέτες της, απαλλάσσονται από τα κόστη ενοικίασης του χώρου. Συνεπώς, κρίνουμε σκόπιμη τη συμμετοχή ελληνικών εταιρειών, οι οποίες δραστηριοποιούνται στον εν λόγω τομέα, καθώς – και λόγω της επιλογής της Ελλάδας ως τιμώμενη χώρα – η εν λόγω εκδήλωση αποτελεί σημαντική ευκαιρία για την ανάδειξη των ελληνικών προϊόντων και τη διενέργεια επαφών B2B αλλά και B2C. Οι παρουσιάσεις, τα εργαστήρια, οι διαλέξεις και οι επιδείξεις είναι επίσης ευπρόσδεκτες.
 
Την μεταφορά των τοπικών επιχειρήσεων θα επιβαρύνει το Επιμελητήριο Λάρισας
Για συμμετοχή στο φεστιβάλ, παρακαλούμε συμπληρώστε την φόρμα συμμετοχής, πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο:
 
Δηλώσεις συμμετοχής έως Πέμπτη 14/10/2021
Περισσότερα
Back to top button
Μένουμε ασφαλείς, ακούμε τους ειδικούς και ενημερωνόμαστε για ό,τι αφορά την επιχείρησή μας από το Επιμελητήριο Λάρισας!Όλα τα νέα
+