Ημερίδες / Εκδηλώσεις

Ενημερωτική Εκδήλωση PEFMED «Η Βιομηχανία Τροφίμων & οι σύγχρονες προκλήσεις του Κλάδου»

Ενημερωτική Εκδήλωση PEFMED

«Η Βιομηχανία Τροφίμων & οι σύγχρονες προκλήσεις του Κλάδου»

Την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018, πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Επιμελητηρίου Λάρισας, η ενημερωτική εκδήλωση του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων, με θέμα «Η Βιομηχανία Τροφίμων & οι σύγχρονες προκλήσεις του Κλάδου», στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου PEFMED, που έχει ως στόχο τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος και την εφαρμογή πράσινων καινοτομιών κατά μήκος της αλυσίδας τροφίμων και του οποίου βασικός εταίρος είναι ο ΣΕΒΤ. Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να παρουσιαστούν τα αποτελέσματα του έργου αλλά και να προβληθεί η συμβολή των επιχειρήσεων τροφίμων της περιφέρειας Θεσσαλίας, στη βιωσιμότητα του κλάδου.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Γ. Λαδόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι η πρωτογενής παραγωγή και η μεταποίηση αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας και η συνεργασία τους με την ακαδημαϊκή κοινότητα και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς είναι απαραίτητη. Από την Ακαδημαϊκή Κοινότητα, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κ. Ζ. Μαμούρης αναφέρθηκε στην ανάγκη για στενή συνεργασία μεταξύ του επιχειρηματικού κόσμου και των Πανεπιστημίων, προκειμένου να συμβάλουν από κοινού στην ανάπτυξη του κλάδου τροφίμων στην περιοχή. Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας, κ. Σ. Γιαννακόπουλος εξήρε τη σημασία που έχει η διασύνδεση του πρωτογενούς τομέα με τον δευτερογενή και η διασύνδεση των ακαδημαϊκών ερευνών με τις ανάγκες των επιχειρήσεων, για την περαιτέρω ανάδειξη του κλάδου τροφίμων.

swthrhs-giannakopoulos
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας, κ. Σωτήριος Γιαννακόπουλος

giwrgos-ladopoulos
Ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Γεώργιος Λαδόπουλος

Περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button
Μένουμε ασφαλείς, ακούμε τους ειδικούς και ενημερωνόμαστε για ό,τι αφορά την επιχείρησή μας από το Επιμελητήριο Λάρισας!Όλα τα νέα
+