Νέα / Ανακοινώσεις

Μακροπρόθεσμο Όραμα για τις αγροτικές περιοχές με ορίζοντα το 2040 – Υποστηρικτικό υλικό για διεξαγωγή εργαστηρίων

Στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης που διεξάγει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την κατάρτιση ενός Μακροπρόθεσμου Οράματος για τις αγροτικές περιοχές, δημοσιεύθηκε από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Αγροτικής Ανάπτυξης (ENRD) υποστηρικτικό πακέτο για τη διοργάνωση τοπικών εργαστηρίων/συζητήσεων (https://enrd.ec.europa.eu/…/ltvra-workshop-package-for…) , το οποίο τίθεται στη διάθεση των αγροτικών κοινοτήτων, των κατοίκων, φορέων και ομάδων που δραστηριοποιούνται στην ύπαιθρο.

Στα εργαστήρια αυτά τα οποία μπορούν να πραγματοποιηθούν με πρωτοβουλία των ενδιαφερόμενων, στόχος είναι οι κάτοικοι της υπαίθρου να συζητήσουν για το πώς θα ήθελαν να είναι η περιοχή τους, πώς ενδέχεται να αλλάξει κατά τα επόμενα 20 χρόνια, τι εξελίξεις που θα ήθελαν να δουν και ποιες είναι οι απαραίτητες προϋποθέσεις ώστε η περιοχή τους να γίνει ο τόπος που ονειρεύονται.
Τα αποτελέσματα των συζητήσεων θα πρέπει να υποβληθούν μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2021 μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης EC-RURAL-VISION-WELCOME-TO-OUR-RURAL@ec.europa.eu.

• Εδώ μπορείτε να κατεβάσετε ηλεκτρονικά το υποστηρικτικό υλικό στην ελληνική γλώσσα. (https://ead.gr/…/2020/12/CONSULTATION-PACKAGE-EL-1.7z)

• Δείτε περισσότερες πληροφορίες για το Μακροπρόθεσμο όραμα για τις αγροτικές περιοχές.( https://ead.gr/orama-agrotikes-perioxes-2040/)

• Μη διστάσετε να προωθήσετε το μήνυμα σε κάθε ενδιαφερόμενο φορέα/ομάδα που δραστηριοποιείται στην ελληνική ύπαιθρο.

Για διευκρινίσεις/ερωτήσεις μπορείτε να απευθύνεστε στη Μονάδα Δικτύωσης & Δημοσιότητας της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020, e-mail: ead@mou.gr, τηλέφωνα: 210 5275142, 210 5275027, 210 5275229.

Περισσότερα
Back to top button
Μένουμε ασφαλείς, ακούμε τους ειδικούς και ενημερωνόμαστε για ό,τι αφορά την επιχείρησή μας από το Επιμελητήριο Λάρισας!Όλα τα νέα
+