Νέα / Ανακοινώσεις

Νέα διαδικασία για την ηλεκτρονική θεώρηση πιστοποιητικών καταγωγής και διακίνησης εμπορευμάτων στην Τουρκία

Σε συνέχεια σχετικής ενημέρωσης από την Πρεσβεία της Τουρκίας στην Αθήνα, σας γνωρίζουμε ότι η Τουρκία καθιερώνει νέα διαδικασία ηλεκτρονικής έκδοσης από τις αρμόδιες αρχές των πιστοποιητικών καταγωγής και διακίνησης εμπορευμάτων μέσω του συστήματος MEDOS (Automation System for Certificates of Origin and Movement Certificates).

 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη νέα τουρκική νομοθεσία, που ισχύει από τις 8 Απριλίου τ.ε., τα πιστοποιητικά καταγωγής και τα έντυπα «Τύπου Α» θα θεωρούνται μόνο ηλεκτρονικά από τα αρμόδια τουρκικά Επιμελητήρια και τις εμπορικές/βιομηχανικές Ενώσεις, μέσω του συστήματος ‘’MEDOS’’.

 

Στα νέα πιστοποιητικά δεν θα υπάρχουν υπογραφές ή σφραγίδες από υγρό μελάνι, ενώ κάθε πιστοποιητικό που θα εκδίδεται, θα φέρει ένα μοναδικό και μη αναπαραγόμενο κωδικό επιβεβαίωσης (QR) για τη διευκόλυνση της επιβεβαίωσης της αυθεντικότητάς του από τις ξένες αρχές.

Περισσότερα
Back to top button
Μένουμε ασφαλείς, ακούμε τους ειδικούς και ενημερωνόμαστε για ό,τι αφορά την επιχείρησή μας από το Επιμελητήριο Λάρισας!Όλα τα νέα
+