Νέα / Ανακοινώσεις

Πρόσφατη νομοθεσία που εκδόθηκε από τη GOEIC με την οποία ορίζονται νέα τέλη για εργαστηριακές δοκιμές σε φορτία εισαγόμενων προϊόντων

Σε συνέχεια ανωτέρω σχετικού και κατόπιν ενημέρωσης που λάβαμε από το Γραφείο ΟΕΥ Καΐρου, σας γνωρίζουμε ότι ο Γενικός Οργανισμός για τον Έλεγχο των Εισαγωγών και των Εξαγωγών της Αιγύπτου (GOEIC) όρισε πρόσφατα νέα τέλη για τις εργαστηριακές δοκιμές στα φορτία εισαγόμενων προϊόντων.

Επισυνάπτεται, προς διευκόλυνσή σας, η επίσημη μετάφραση από την Αντιπροσωπεία της ΕΕ στο Κάιρο, για την αντίστοιχη εγκύκλιο από το αιγυπτιακό Υπουργείο Εμπορίου και το κείμενο των δύο σχετικών διατάξεων.

Επισημαίνεται ότι, σχετικά με τον καθορισμό ενός ανώτατου ορίου τελών για τις παρεχόμενες υπηρεσίες, ορίζονται οι 50.000 EGP, ενώ αναφορικά με τον καθορισμό των τελών εποπτείας των μικτών επιτροπών σύμφωνα με το δημοκρατικό διάταγμα 106 του 2000 ορίζονται οι 100 EGP.

Επιπλέον, ορίζεται είσπραξη τελών δοκιμών για εργαστηριακές δοκιμές (λήψη του πρώτου δείγματος και επανεξέταση παρουσία ειδικού) για τις αποστολές βιομηχανικών προϊόντων που δοκιμάστηκαν προηγουμένως σε εργαστήρια τροφίμων (σύμφωνα με τους συνημμένους καταλόγους). Τα νέα τέλη τέθηκαν σε ισχύ από τις 27/7/2020.

Επίσημη μετάφραση

Περισσότερα
Back to top button
Μένουμε ασφαλείς, ακούμε τους ειδικούς και ενημερωνόμαστε για ό,τι αφορά την επιχείρησή μας από το Επιμελητήριο Λάρισας!Όλα τα νέα
+