Νέα / Ανακοινώσεις

Συνάντηση με το Σύμβουλο της Πρεσβείας της Τσεχικής Δημοκρατίας

Από το Επιμελητήριο Λάρισας ανακοινώνεται ότι σήμερα το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Λάρισας με το Σύμβουλο της Πρεσβείας της Τσεχικής Δημοκρατίας στην Αθήνα κ. Μίλαν Φίσερ και την κα Γίτκα Χρόμτσοβα από το τμήμα Εμπορίου και Οικονομίας της ίδιας Πρεσβείας. Παρόντες ήταν ο Πρόεδρος κ. Σωτήρης Γιαννακόπουλος, ο Α’ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Δημήτρης Παπαλέξης, η Γενική Γραμματέας κα Τζήκα Καλλιόπη, ο Οικονομικός επόπτης κ. Δημήτρης Οικονόμου καθώς και η Διευθύντρια κα Τσολάκη Αικατερίνη.

tsexiki-dhmokratia

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το «πάντρεμα» τσέχικων επιχειρήσεων που θέλουν να εξάγουν στην Ελλάδα και τοπικών επιχειρήσεων που επιθυμούν να εξάγουν στην Τσεχία, η μεταφορά τεχνογνωσίας στην παραγωγή μπύρας από την Τσεχία στα μικρά ζυθοποιεία της περιοχής μας, η συμμετοχή του Επιμελητηρίου και επιχειρήσεων μελών του σε κλαδικές εκθέσεις στην Τσεχία, όπως είναι ο κλάδος τροφίμων και ποτών , ο κλάδος του αγροτικού μηχανήματος και εξοπλισμού, ο κλάδος του τουρισμού . Eιδικότερα για τον κλαδο του τουρισμού επισημάνθηκε ο μεγάλος όγκος Τσέχων τουριστών που προτιμούν τη χώρα μας και είναι δεκαπλάσιος σε ετήσια βάση σε σχέση με τους ελληνες που επισκέπτονται την Τσεχίας.

Τέλος ο πρόεδρος πρότεινε το ενδεχόμενο αδελφοποίησης του Επιμελητηρίου μας με αντίστοιχης δυναμικότητας Επιμελητήριο της Τσεχίας προς όφέλος των αντίστοιχων επιχειρηματικών κοινοτήτων. Το Επιμελητήριο Λάρισας άλλωστε έχει παράδοση στη συνεργασία με την Πρεσβεία της Τσέχικης Δημοκρατίας και οι παρευρισκόμενοι υποσχέθηκαν να συνεχιστεί και να καλλιεργηθεί ακόμη περισσότερο το πνεύμα της αγαστής αυτής συνεργασίας.

Περισσότερα
Back to top button
Μένουμε ασφαλείς, ακούμε τους ειδικούς και ενημερωνόμαστε για ό,τι αφορά την επιχείρησή μας από το Επιμελητήριο Λάρισας!Όλα τα νέα
+