NewletterΔελτία τύπουΕκθέσειςΝέα / Ανακοινώσεις

ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ΜΕ 4 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ Δ.Ε. TΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ «FOOD AND HOTEL ASIA – FHA 2023» (ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ, 25-28/4/2023)

Από το Επιμελητήριο Λάρισας ανακοινώνεται ότι έκλεισε τις πύλες της η Δ.Ε. τροφίμων και ποτών FHA SINGAPORE 2023, που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στη Σιγκαπούρη το διάστημα  25-28 Απριλίου 2023.

Η Διεθνής Έκθεση «FOOD & BEVERAGE ASIA (FHA)» από το 2023 διοργανώνεται ετησίως στον Εκθεσιακό χώρο Singapore Expo, στην Σιγκαπούρη. Πρόκειται για μια σημαντική εμπορική έκθεση, συνώνυμη με τη βιομηχανία τροφίμων και φιλοξενίας στην Ασία. Μέσα από 44 χρόνια ανάπτυξης, η FHA μεγάλωσε αλματωδώς και έχει κερδίσει τη φήμη της ως την πιο ολοκληρωμένη διεθνή εμπορική έκθεση τροφίμων και φιλοξενίας στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ασίας. Συγκεντρώνει το ενδιαφέρον εμπορικών επισκεπτών από όλες τις γειτονικές χώρες της Σιγκαπούρης, των οποίων ο πληθυσμός ξεπερνάει τα 300 εκ. καταναλωτές.

Στη φετινή FHA SINGAPORE σε εκθεσιακό χώρο 40.000 τ.μ. συμμετείχαν περισσότερες από 60 χώρες – εθνικά περίπτερα με περίπου 1300 εκθέτες και πάνω από 50.000 επισκέπτες.

Η εκδήλωση καλωσόρισε με ενθουσιασμό μεταξύ των εθνικών περιπτέρων το περίπτερο της Κίνας, το οποίο έκανε τη μεγάλη επιστροφή του στη Σιγκαπούρη μετά την πανδημία. Παρούσες στην έκθεση χώρες όπως η Αυστραλία, η Γαλλία, η Νότια Κορέα και η Ταϊβάν. Περίπτερα από τη Φινλανδία και την Ουρουγουάη έκαναν επίσης το ντεμπούτο τους στην FHA-Food & Beverage για πρώτη φορά – μια απόδειξη της διεθνούς παρουσίας της διοργάνωσης και της ικανότητας να προσελκύει προμηθευτές παγκόσμιας κλάσης στις Ασιατικές αγορές για τη δημιουργία μιας ολοκληρωμένης πλατφόρμας παγκόσμιας κλάσης για την παγκόσμια βιομηχανία F&B.

Η κα Janice Lee, Διευθύντρια εκδηλώσεων, Food HK and Singapore προλόγισε την έναρξη της έκθεσης με τα κάτωθι λόγια:

«Η έκθεση αυτή είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για τις βιομηχανίες τροφίμων και ποτών να συναντηθούν, να μοιραστούν ιδέες και να ενισχύσουν τις διεθνείς διασυνδέσεις. Με την επιστροφή των ομαδικών περιπτέρων και εκθετών, αυτή η εκδήλωση έχει μια πραγματικά διεθνή παρουσία και είμαστε περήφανοι που παρουσιάζουμε προϊόντα και υπηρεσίες από όλο τον κόσμο. Ο κόσμος μετά την πανδημία του Covid είναι ένα περιβάλλον που αλλάζει συνεχώς και αυτή η εκδήλωση είναι μια ευκαιρία να επιδείξουμε την ανθεκτικότητα του κλάδου και τη δέσμευση για ανάπτυξη. Η FHA είναι η πλατφόρμα για να αναδυθεί η βιομηχανία πιο δυνατά ενωμένη»

 Το Επιμελητήριο Λάρισας ακολουθώντας πιστά την πολιτική στήριξης και οικονομικής ενίσχυσης των μελών του με στόχο την αρωγή της εξωστρέφειας και των εξαγωγών, με τη συνδρομή πάντα και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, εκπροσωπήθηκε στην εν λόγω έκθεση με τη συμμετοχή τεσσάρων (4) τοπικών επιχειρήσεων – μελών του, οι οποίες πραγματοποίησαν  πολυάριθμες και ενδιαφέρουσες επαγγελματικές συναντήσεις και είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα προϊόντα διατροφής που παράγονται στην περιοχή μας και να τα προωθήσουν σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις από όλον τον κόσμο.

Αυτές ήταν οι κάτωθι :

Επωνυμία επιχείρησης Δραστηριότητα επιχείρησης
FARMHOUSE AEBE ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΙΝΤΕΡΚΟΜΜ ΦΟΥΝΤΣ ΑΕ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ-ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ &  ΕΜΠΟΡΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ
ΙΠΠΟΚΡΑΤΙΚΑ ΒΑΣΙΚΑ ΑΓΑΘΑ ΙΚΕ ΕΜΠΟΡΙΑ ΑΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΦΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΘΕΡΙΩΝ ΕΛΑΙΩΝ
ΤΑΧΑ ΑΘ. ΑΦΟΙ  Ο.Ε. Παραγωγή τυριού και τυροπήγματος (πηγμένου γάλακτος για τυρί)

Τα περίπτερα των λαρισαϊκών επιχειρήσεων τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρέσβης της Ελλάδος στη Σιγκαπούρη κ. Γιώργος Δογορίτης και ο Σύμβουλος Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων κ. Μανόλης Μαρκιανός, οι οποίοι ξεναγήθηκαν στα Λαρισινά περίπτερα και συζήτησαν με τους επιχειρηματίες μέλη μας για τις δυνατότητες διείσδυσής τους στις εκεί αγορές.

Το Επιμελητήριο Λάρισας εκπροσώπησαν στην έκθεση ο Πρόεδρος κ. Σωτήριος Γιαννακόπουλος και η Διοικητική Προϊσταμένη Κατερίνα Τσολάκη.

 

 

Η Διοικητική Προϊσταμένη του Επιμελητηρίου Λάρισας κα. Αικατερίνη Τσολάκη μαζί με την υπεύθυνη του Enterprise Greece, για την εν λόγω έκθεση κα. Αικατερίνη Αναγνωστοπούλου

 

FARMHOUSE AEBE

 

ΙΝΤΕΡΚΟΜΜ ΦΟΥΝΤΣ ΑΕ

 

ΙΠΠΟΚΡΑΤΙΚΑ ΒΑΣΙΚΑ ΑΓΑΘΑ ΙΚΕ

 

ΤΑΧΑ ΑΘ. ΑΦΟΙ Ο.Ε.
Περισσότερα
Back to top button
Μένουμε ασφαλείς, ακούμε τους ειδικούς και ενημερωνόμαστε για ό,τι αφορά την επιχείρησή μας από το Επιμελητήριο Λάρισας!Όλα τα νέα
+