Νέα / Ανακοινώσεις

Το Helpdesk υποστήριξης επιχειρήσεων του ΕΕΔΕΓΕ εξυπηρέτησε πάνω από 10.000 αιτήματα σε δύο εβδομάδες

Από την πρώτη στιγμή που η εξάπλωση της πανδημίας του ιού Covid-19 έγινε αισθητή στην Ελλάδα και ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση τα πρώτα μέτρα στήριξης της οικονομίας, το ΕΕΔΕΓΕ αντιλήφθηκε την ανάγκη για έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση των επιχειρηματιών αλλά και όλων των επαγγελματιών, σχετικά με τα νέα δεδομένα που προκύπτουν στο οικονομικό και επιχειρηματικό πεδίο.

 

Σε ελάχιστο χρόνο δημιούργησε το Helpdesk υποστήριξης επιχειρήσεων, εγκαινιάζοντας την τηλεφωνική γραμμή 21.22.54.54.54, για παροχή βοήθειας, καταγραφή και απάντηση των ερωτημάτων. Από την έναρξη της λειτουργίας του, και μόλις μέσα σε διάστημα δύο εβδομάδων, το Ηelpdesk έχει δεχθεί πάνω από 10.000 τηλεφωνικές κλήσεις, μηνύματα και e-mail, με ερωτήματα επιχειρηματιών και επαγγελματιών από όλη την Ελλάδα. Παρέχει, παράλληλα, σε καθημερινή βάση βοήθεια και καθοδήγηση σε εργοδότες, εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους σχετικά με τη διαδικασία υποβολής δήλωσης στο πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ.

 

Επιπλέον, μέσα από το Ηelpdesk έχουν προωθηθεί εκατοντάδες αιτήματα προς τους αρμόδιους και έχουν πραγματοποιηθεί παρεμβάσεις οι οποίες αποδείχθηκαν ιδιαίτερα αποτελεσματικές για την στήριξη επιπλέον επιχειρήσεων. Με την αποστολή αιτημάτων και τη συνεχή προσπάθεια του ΕΕΔΕΓΕ έγινε δεκτή από το Υπουργείο Οικονομικών η ένταξη περισσότερων ΚΑΔ επιχειρήσεων στους υπό ενίσχυση ΚΑΔ. Ακόμη, δόθηκε η δυνατότητα ένταξης στα μέτρα στήριξης, επιχειρήσεων βάσει του ΚΑΔ δευτερεύουσας δραστηριότητας, υπό την προϋπόθεση ότι τα ακαθάριστα έσοδα του 2018 από τη δευτερεύουσα δραστηριότητα είναι μεγαλύτερα από τα ακαθάριστα έσοδα που αντιστοιχούν στον κύριο ΚΑΔ.

 

Η Πρόεδρος του ΕΕΔΕΓΕ, κα Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου τονίζει: «Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα, τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Γιάννη Βρούτση και τους Υφυπουργούς Οικονομικών, κ.κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη και Απόστολο Βεσυρόπουλο, για την συνεργασία και την άμεση ανταπόκριση στα αιτήματα και ερωτήματα που τους αποστείλαμε εκ μέρους των επιχειρηματιών».

 

Το ΕΕΔΕΓΕ με αίσθημα ευθύνης απέναντι στις πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνουμε όλοι συνεχίζει να στηρίζει την επιχειρηματικότητα στη χώρα μας και προετοιμάζει επιμορφώσεις εργαζομένων και ανέργων, με στόχο την ενίσχυση της οικονομίας και της κοινωνίας μας.

 

Για περισσότερες πληροφορίες:

 

Γραφείο Τύπου ΕΕΔΕΓΕ, Τ: 212 2543187, email: pressoffice@eedege.gr

Περισσότερα
Back to top button
Μένουμε ασφαλείς, ακούμε τους ειδικούς και ενημερωνόμαστε για ό,τι αφορά την επιχείρησή μας από το Επιμελητήριο Λάρισας!Όλα τα νέα
+