Ενημέρωση - Δράσεις

ΩΔΗ ΣΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ

Με αφορμή την Γιορτή της Μητέρας, τα μέλη της Επιτροπής Γυναικείας Επιχειρηματικότητας του Επιμελητηρίου Λάρισας, απαντούν στην ερώτηση: «Ποιο σημαντικό πράγμα έμαθες από την Μητέρα σου και επηρέασε την προσωπικότητα σου?»

Χρόνια πολλά σε όλες τις μητέρες του κόσμου, ειδικά σε αυτές που μάχονται μόνες τους, στις μητέρες των μονογονεϊκών οικογενειών, στις μητέρες πρόσφυγες και στις μητέρες που δίνουν καθημερινό αγώνα για τα παιδιά . Θα είμαι για πάντα ευγνώμων στη δική μου μητέρα Καλυψώ Σαΐτη που μου μεταλαμπάδευσε τη σημασία της ηθικής και του αξιακου κώδικα, μου έδωσε τα φτερά της ανεξαρτησίας και που είναι παράδειγμα ισχυρής προσωπικότητας.
Ιωάννα – Αλεξάνδρα Σαΐτη, επιχειρηματίας, Intercomm Foods

Η Μητέρα μου η Αλίκη Τσιούκα Βαφειαδάκη ήταν μία σκληρά εργαζόμενη και πρωτοπόρα επιχειρηματίας για την εποχή της. Γέμισε την ζωή μου με σιγουριά και εμπιστοσύνη. Ήξερα ότι μαζί της δεν φοβάμαι τίποτα. Η έντονη προσωπικότητα της κυριαρχούσε σε κάθε βήμα της ζωής μου και ήταν το στήριγμα μου. Μου έμαθε να αγωνίζομαι και να Δημιουργώ. Στα παιδιά μου θα ήθελα να μεταδώσω αυτό το στοιχείο της. Να αγωνιστούν και να δημιουργήσουν μια όμορφη ζωή!
Μαρια Βαφειαδάκη – Boutique Alice

Εργατική και ήσυχη, ευαίσθητη αλλά και βράχος η μητέρα μου, όταν χρειαζόταν. Ήταν το στήριγμα της επιχείρησης, η ήρεμη δύναμη, με πάθος για δημιουργία και τα κατάφερε η Αφροδίτη Τζήκα, ακούραστη στο πλευρό του πατέρα μου, μέσα από τεράστιες δυσκολίες και αντιξοότητες. Όλη την ημέρα στο κατάστημα, το βράδυ έραβε στην ραπτομηχανή της, στολές παρελάσεων, μαθητικές ποδιές κ.α. ” Υφάσματα- Νεωτερισμοί Τζήκα” ήταν η επωνυμία του καταστήματος τότε, Tzikas Center, Top Gun, Αφροδίτη, e- tzikas.gr είναι οι επωνυμίες των καταστημάτων σήμερα, με πανάξιο συνεχιστή τον αδερφό μου. Ότι μετέφερε σε εμένα, μετέφερα και εγώ στα παιδιά μου: εργατικότητα, υπομονή, επιμονή, πάθος για την ανάπτυξη και την δημιουργία, για την εξέλιξη και την ευημερία. Την ευχαριστώ. Χρόνια πολλά σε όλες τις μητέρες του κόσμου, επιχειρηματίες και όχι μόνο, χρόνια πολλά ιδιαιτέρως στις μητέρες ιατρούς και νοσηλεύτριες , οι οποίες δίνουν αγώνα ζωής για τους συνανθρώπους τους , αυτές τις δύσκολες στιγμές της πανδημίας και χρόνια πολλά επίσης στις σεισμόπληκτες μητέρες που δίνουν αγώνα επιβίωσης και στήριξης των οικογενειών τους.
Καλλιόπη Τζήκα Ασφαλιστικός Πράκτορας Εταιρικού Δικτύου a-Team.

Χρόνια πολλά σε όλες τις μητέρες .Εγώ νιώθω πολύ τυχερή που έχω ακόμη στην ηλικία μου την μητέρα μου και είναι πάντα βράχος δίπλα μου σε όλες τις δύσκολες και ευχάριστες στιγμές της ζωής μου. Για εκείνο όμως που είμαι περισσότερο ευγνώμων για την μητέρα μου Φαίδρα Καραγιώργου είναι γιατί μου έμαθε να είμαι εργατική αγωνίστρια ειλικρινής (η αλήθεια σε πάει πάντα μακριά) και το κυριότερο να λέω Ευχαριστώ και συγνώμη, δύο πολύ σημαντικές λέξης στην ζωή μας.
Λένα Καραγιώργου Αγρότισσα Φυτώρια Φαλάνης

Η μάνα μου… Είναι ο άνθρωπος που στο πρόσωπό της παίρνει εικόνα η προσφορά και η αγάπη. Όλη τη ζωή είναι δίδαγμα ηθικής, δικαιοσύνης ,αγώνα και ισότητας. Την ευχαριστώ που μου έμαθε να κρατώ ψηλά το κεφάλι, να αγωνίζομαι να μη λυγίζω και να πιστεύω στον εαυτό μου. Ελένη Δανιλούλη, Σε ευχαριστώ
Εύη Γρ. Δανιλούλη Αισθητικός.

Δεν ξέρω αν θα έπρεπε να χαίρομαι ή να θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό ή άτυχο με δύο μητέρες μία που με γέννησε και μία που με μεγάλωσε μέχρι την εφηβεία μου δίνοντας σιγουριά αγκαλιά και αγάπη. Κρατάω σαν φυλαχτό τις καλές αναμνήσεις με ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Σοφία Πλασιώτη που με μεγάλωσε.
Μαρία Πλασιώτη επιχειρηματίας Καπηλειό Μεζεδοπωλείο, Κουταλάκι καφέ ζαχαροπλαστείο.

Χρόνια πολλά σε όλες τις μανούλες του κόσμου και στη δική μου μανούλα! Θα της χρωστώ για πάντα, ευγνωμοσύνη, γιατί μου έμαθε την έννοια και την αξία της προσφοράς στον συνάνθρωπο! Μου έλεγε και συνεχίζει να μου λέει πάντα :”Να είσαι δοτική με τους ανθρώπους !Να δίνεις και να μην περιμένεις να πάρεις…Κάποια στιγμή θα σου επιστραφούν όλα !”Με τα λόγια αυτά αλλά και με τις πράξεις της σε όλη τη διαδρομή της ζωής της, που επιβεβαιώνουν τα λόγια της, μου μεταλαμπάδευσε τη φιλοσοφία ζωής που έχει η ίδια, μια φιλοσοφία που βασίζεται στην αγάπη και την ανιδιοτέλεια ! Σε ευχαριστώ μαμά!!!
Κατερίνα Τσολακη, Δ/ντρια Επιμελητηρίου Λάρισας.

Περισσότερα
Back to top button
Μένουμε ασφαλείς, ακούμε τους ειδικούς και ενημερωνόμαστε για ό,τι αφορά την επιχείρησή μας από το Επιμελητήριο Λάρισας!Όλα τα νέα
+