Νέα / Ανακοινώσεις

Mobilise SME (Business Exchange and Mobility Programme for SMEs)

Ο Σύνδεσμος Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΘΕΒ) συμμετέχει στο ευρωπαϊκό χρηματοδοτούμενο έργο Mobilise SME (Business Exchange and Mobility Programme for SMEs) που ξεκίνησε επίσημα με διάρκεια 2 έτη (2020 – 2022) και αφορά την κινητικότητα του προσωπικού που απασχολούνται σε ΜΜΕ της Ε.Ε. Θα επιθυμούσαμε να σας παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για το έργο και τη συμμετοχή σας σε αυτό.

Κοινοπραξία Mobilise SME
Στην κοινοπραξία συμμετέχει ως εταίρος του έργου και ο ΣΘΕΒ μαζί με 11 άλλους οργανισμούς – φορείς από όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι συμμετέχουσες χώρες είναι το Βέλγιο, η Ισπανία, η Ιρλανδία, η Σερβία, η Κροατία, η Σλοβακία, η Σλοβενία, η Ιταλία, η Αυστρία, η Ελλάδα, η Γαλλία και το Μαυροβούνιο. Ωστόσο, εταιρείες σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση μπορούν να συμμετάσχουν στο έργο.

Ο γενικός στόχος του προγράμματος είναι να υποστηρίξει τις μετακινήσεις και τις ανταλλαγές υπαλλήλων, διευθυντών ή/ και (συν) ιδιοκτητών Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων (ΜΜΕ) σε άλλη επιχείρηση που έχει την έδρα της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι μετακινήσεις αυτές έχουν ως στόχο την:
1. ανάπτυξη ικανοτήτων και δεξιοτήτων του προσωπικού των επιχειρήσεων
2. βελτίωση της παραγωγικότητας των επιχειρήσεων τους
3. ενίσχυση και την ανάπτυξη των δεσμών με τους ευρωπαίους εταίρους (αυξάνοντας έτσι τις επιχειρηματικές ευκαιρίες διεθνώς)

Κύρια χαρακτηριστικά του προγράμματος Mobilise SME:
• Το έργο περιλαμβάνει την ανταλλαγή προσωπικού από μία ΜΜΕ που εδρεύει σε χώρα της Ε.Ε. σε άλλη επιχείρηση που έχει την έδρα της στην Ε.Ε.
• Το πρόγραμμα επιτρέπει σε εταιρείες με προηγούμενες συμφωνίες ή συνεργασίες να συμμετέχουν
• Δεν υπάρχουν προθεσμίες για συμμετοχή. Το έργο Mobilise SME εκτελείται συνεχώς μέχρι τα μέσα του 2022
• H ελάχιστη περίοδος κινητικότητας είναι ένας μήνας με μέγιστη περίοδο τους έξι μήνες
• Το προσωπικό εξακολουθεί να απασχολείται στην Εταιρεία Αποστολής (Sending Company) κατά τη διάρκεια της περιόδου κινητικότητας
• Η κινητικότητα συγχρηματοδοτείται εν μέρει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Ποιος μπορεί να συμμετάσχει;
Μπορούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις (ΜΜΕ) που βρίσκονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κάνοντας εγγραφή στον επίσημο ιστότοπο του έργου ή επικοινωνώντας με οποιοδήποτε από τα τοπικά σημεία επαφής που εκπροσωπούν το πρόγραμμα στις αντίστοιχες περιοχές τους. Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν υπάλληλοι, διευθυντές ή/ και (συν) ιδιοκτήτες.

Για την εκδήλωση του ενδιαφέροντός σας παρακαλούμε όπως συμπληρώσετε τη φόρμα εδώ.
https://forms.gle/gJ1qh81BUHMtmFHS6

Περισσότερες λεπτομέρειες για το πρόγραμμα μπορείτε να δείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του MobiliseSME καθώς και στην ιστοσελίδα του ΣΘΕΒ.

Επισυνάπτεται ενημερωτικό φυλλάδιο.
http://www.larissa-chamber.gr/…/leafletmobilisesme_001.jpg

http://www.larissa-chamber.gr/…/leafletmobilisesme_002.jpg

Για επιπλέον πληροφορίες ή διευκρινίσεις για το έργο μπορείτε να επικοινωνείτε με την Υπηρεσία του ΣΘΕΒ.

Mobilise SME

Περισσότερα
Back to top button
Μένουμε ασφαλείς, ακούμε τους ειδικούς και ενημερωνόμαστε για ό,τι αφορά την επιχείρησή μας από το Επιμελητήριο Λάρισας!Όλα τα νέα
+