Δελτία τύπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Aπό το Επιμελητήριο Λάρισας ανακοινώνεται ότι περισσότεροι από 170.000 εμπορικοί επισκέπτες επισκέφτηκαν τη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών ANUGA 2019 (5-9 Οκτωβρίου 2019), τη μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων και ποτών στον κόσμο, που πραγματοποιήθηκε στην Κολωνία της Γερμανίας. Η Ελλάδα με 286 εκθέτες είχε την έκτη μεγαλύτερη εθνική συμμετοχή ανάμεσα στις ευρωπαϊκές χώρες, γεγονός που αποδεικνύει τη δυναμική που έχουν αναπτύξει οι ελληνικές εξαγωγές τα τελευταία χρόνια.

Στο περίπτερο της Περιφέρειας Θεσσαλίας συμμετείχαν συνολικά έξι (6) επιχειρήσεις μέλη του Επιμελητηρίου Λάρισας, των οποίων η συμμετοχή επιδοτήθηκε από το Επιμελητηριο και την Περιφέρεια από κοινού και ήταν οι κάτωθι:

α)ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ
ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ-ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ-ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΟΠΟΙΙΑ

β)ΙΠΠΟΚΡΑΤΙΚΑ ΒΑΣΙΚΑ ΑΓΑΘΑ
Αρωματικα φυτα

γ)ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ-Campus
Νέα Ελληνικά βιολογικά τρόφιμα-ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ, ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑ ΟΠΩΡΟΚΗΠΕΥΤΙΚΩΝ

δ)MEDITERRANEAN ESCARGOTS
Εκτροφή σαλιγκαριών

ε)ΑΦΟΙ ΗΛΙΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ ΟΕ -SILVER BIRD
Ελαιόλαδο

ζ)FOODSURFING
Μαρμελάδες

Για την καλύτερη προβολή της εθνικής συμμετοχής αλλά και της ελληνικής γαστρονομίας, λειτούργησε ειδικός χώρος γευσιγνωσίας, εκδηλώσεων και επιχειρηματικών συναντήσεων (Business Hospitality Center) με την ονομασία GREECE GOURMET, όπου οι επισκέπτες της έκθεσης απόλαυσαν εδέσματα της ελληνικής κουζίνας, ενημερώθηκαν για τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της ελληνικής πρωτογενούς παραγωγής και παρακολουθήσαν οργανωμένες γευσιγνωσίες εκλεκτών ελληνικών προϊόντων.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης, επισκέφτηκε το περίπτερο της Περιφέρειας Θεσσαλίας και συνομίλησε με όλους σχεδόν τους εκθέτες. Την ελληνική συμμετοχή τίμησαν με την παρουσία τους, ο Υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου, η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στο Ντίσελντορφ, κ. Μαρία Παπακωνσταντίνου, ο Σύμβουλος ΟΕΥ Α’, κ. Πάρις Νίκολης και η Σύμβουλος ΟΕΥ, κ. Φρίντα Γεωργίου του εμπορικού τμήματος του Προξενείου.

Περισσότερα
Back to top button
Μένουμε ασφαλείς, ακούμε τους ειδικούς και ενημερωνόμαστε για ό,τι αφορά την επιχείρησή μας από το Επιμελητήριο Λάρισας!Όλα τα νέα
+